Inspirations

Tietoisempana ja uteliaampana onnellisemmaksi

22.3.2016 Teksti: inspirations

Lisää onnellisuustutkimuksen tuloksia tuottoisamman terveemmän ja onnellisemman yhteiskunnan luomiseksi. 

Ole tietoisempi – kiinnitä enemän huomiota tähän hetkeen

Live life mindfully. Ajatteletko välillä, että elämällä täytyy olla enemmänkin tarjottavaa? Sillä on – ja se on tarjolla aivan nenämme edessä. Meidän täytyy vain pysähtyä, nostaa silmät kännykästä ja huomata! Läsnäolon ja tämän hetken täysillä elämisen ja huomioimisen oppiminen tekee ihmeitä hyvinvoinnillemme, olemme sitten töissä tai kadulla kävelyllä, syömässä tai ystävien kanssa.

Se auttaa meidät pysymään oikealla taajuudella tunteidemme kanssa ja estää meitä huolehtimalla tapahtuneista tai stressaamalla tulevia asioita, jolloin saamme enemmän irti jokaisesta päivästä ja hetkestä. Elämän loisto syntyy tässä hetkessä:

”Learning how to be still, to really be still, and let life happen – that stillness becomes a radiance.”
– Morgan Freeman

Anna mielellesi hieman omaa aikaa. Pysähdy joka päivä viideksi minuutiksi, hengitä ja vain viivy siinä hetkessä. Huomaa ja arvosta pieniä ja suuria asioita ympärilläsi joka päivä; puita, lintujen laulua, ruoan tuoksua, naurun remahduksia.

Kokeile ja opi uusia asioita 

Opi hukkaamaan itsesi asioihin, joihin rakastut. Oppiminen vaikuttaa voimakkaasti hyvinvointimme lisäämiseen. Uudet asiat ja ideat auttavat meitä pysymään uteliaina ja mukana menossa. Oppiminen antaa meille myös hyödyllisiä suorittamisen tunteita ja kehittää itsetuntoamme, keskittymiskykyämme ja henkistä kestävyyttämme.

Voimme oppia monin tavoin uusia juttuja elämässämme, emme pelkästään virallisilla suorituksilla. Voimme myös jakaa taitoja ystävien kanssa,  opetella laulamaan tai soittamaan uuden laulun, urheilemaan tai tanssimaan, neulomaan jne.

”As long as you live, keep learning how to live.”
– Seneca

Kokeile tänään jotain ensimmäistä kertaa. Tee itse sushia, valitse uusi reitti, lue eri uutiset tai käy paikallisessa nähtävyydessä, jota et tunne.

Suunta – pidä tavoitteita, joihin tähtäät

On tärkeää onnellisuudellemme, että tulevaisuus tuntuu hyvältä. Tarvitsemme motivoituaksemme tavoitteita, jotka ovat kiinnostvia ja tarpeeksi haastavia, mutta myös saavutettavissa. Merkitykselliset ja realistset tavoitteet antavat elämällemme suunnan ja niiden tavoittaminen tuo meile tyydytystä ja iloa.

”A wise person know which goals are ultimately fulfilling and which offer only the illusion of fulfillment.”
– Robert Emmons

Tärkeintä on aloitus. Mieti kiinnostava tavoite ja ota ensimmäinen askel. Soita puhelu, täytä hakemus ja kerro siitä muille. Jaa unelmasi. Kerro kolmelle ihmiselle omasta tärkeästä inspiraatiostasi ja kuuntele  heidän omansa.