Food: Härkäpavut

Aurinkoinen porkkanasosekeitto pääsiäisen ajaksi

23.3.2016 Teksti: inspirations
Aurinkoinen porkkanasosekeitto
Aurinkoinen  porkkanasosekeitto pääsiäisen ajaksi on ihana herkku. Keitot ovat helppoja ja hyviä ruokia niin arkeen kuin juhlaankin.  Tämä porkkanasosekeitto toimii loistavasti alkuruokana, tosin Verson esikypsytetty härkäpapumurska tuo siihen niin  hyvin lisän kuituja ja proteiinia, että se sopii hyvin pääruoaksikin.
Ihanaa ja vähän eksoottisempaa tuoksua (sekä apua flunssakauden vastustuskykyyn) saa peruskeittoon helposti inkovääristä, chilistä ja valkosipulista. Näiden tuoksu saa sitä paitsi ruokailijat himoitsemaan keittoa jo kypsytysvaiheessa ja nälkähän on tunnetusti paras kokki ; )
Verso härkäpaputuotteilla voi kätevästi korvata vaikka osan jauhoista leivonnaisiin tai jauhelihan keittoon. Iso plussa myös kotimaisuudesta ja ekologisuudesta. Tämä härkäpapumurska on myös luomulaatuinen ja sopii myös lähes kaikkiin ruokavalioihin. Näin saa helposti ruokaan runsaasti hyviä ravintoaineita proteiinipitoisesta kasvituotteesta.
Aiempia ideoimiani Verso-postauksia resepteineen: Ruokaisa salaatti härkäpavusta ja avokadotahnasta, Mehevä suklaakakku kurpitsasta ja härkäpavuista, Sämpylät härkäpapurouheella ja juustoraasteella, Smoothie-kulho granolallaKukkakaali-härkäpapuriisi, Suklaa bliss ballsitGranola-bannaniletut,  Granola-jälkiruoat jogurtista, kermasta, ja marjoista, Smoothie-kakku videoreseptinä, Aura-granola-hyydyke,  2 minuutin kaneliomenaherkku, Jauhoton Italian pizza, Mustikkainen nice-cream granolalla videoreseptinä,  Näkkileipä siemenistä, Porkkanakakun makuiset Bliss Balls -pallerot ja Helppo raakasuklaavanukas

Aurinkoinen  porkkanasosekeitto pääsiäisen ajaksi

Neljälle
200 g  porkkanoita
200 g kukkakaalia
2 punasipulia
1/2 kesäkurpitsaa
1 litra vettä
2 dl kookosmaitoa (kermakin käy)
pieni pala inkivääriä
pieni pala chiliä
valkosipulin kynsi
pippuria ja suolaa
150 g esikypsennettyä härkäpapu murskaa
Pilko kaikki kasvikset ja kiehauta ne vedessä pehmeiksi. Nostele palaset ja vähän keitilientä tehosekoittimeen, kaada sekaan kookosmaito ja hurauta soseeksi. Kaada kuumaan kattilaan ja lisää haluamasi määrä keitinvettä sekoittaen. (Tai ota osa keitinvedestä pois ja soseuta kasvikset suoraan kattilaan sauvasekoittimessa ja sekoita mukaan kookosmaito. Lisää valmiiseen kuumaan keittoon esikypsennetty härkäpapu murska ja sekoita.

Nauti sellaisenaan tai smetana-/kermaviililusikallisen kanssa.

Yhteistyössä Verso Food

Kommentit (2)

Ne on kyllä aina hyviä ja helppoja, keittoaineet menee varmaan kattilaan täälläkin tänään lounaaksi. Ihanaa pääsiäisviikonloppua!

Kiitos ideasta. Pää on lyönyt tyhjää, että mitä vaihtelua keksisi lounaalle. Vihannessosekeitot on vaan niin hyviä. Pitäisi kyllä valmistaa useammin!

Ne on kyllä aina hyviä ja helppoja, keittoaineet menee varmaan kattilaan täälläkin tänään lounaaksi. Ihanaa pääsiäisviikonloppua!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *