Food: Aamiaiset

Marinoidut munat, yllättävän toimiva idea

24.3.2016 Teksti: inspirations
Marinoidut munat
Marinoidut munat ovat hyvä kokeilu meidän perheessä, kun muutenkin kananmunia syödään paljon, niin kuin blogin kananmunaruoistakin huomaa. Erilaisia tapoja tehdä kananmunia ei taida olla ihan rajattomasti. Mies bongasi juuri aamu-tv:stä meille ihan uuden idean, marinoidut kananmunat. Nehän piti testata valmiiksi ennen pääsiäistä ja idea toimi hyvin. Yleensäkin marinoitujen ruokien onnistuminenhan riippuu ihan marinadin mausta, kuten tässäkin.

 

Marinadi onnistui hyvin ja maku sopi yllättävänkin onnistuneesti kananmuniin. Mietin, että kokonaisuus voisi toimia esim. samaan sävyyn marinoidun kalan kanssa. Meillä testikappaleet syötiin ja hyväksi testattiin aamiaispöydässä, mutta hyvin marinoidut munat sopivat vaikka salaattiin, keittoon tai graavilohen tai katkarapujen seuraksi.

 

 

Marinoidut munat


6 reilun kokoista kananmunaa
Keitä munia kiehuvassa vedessä noin 7 min. Keltuaisen tulee hyytyä, mutta jäädä pehmeäksi.

Valmista maridadi
6 rkl kuumaa vettä
1 rkl hunajaa, joka liuotetaan veteen, sitten muut aineet:
1 dl viinietikkaa
1,5 dl soijaa
(lopuksi valmiille munille suolaa ja pippuria myllystä)

Jäähdytä kananmunat kylmässä vedessä, kunnes kuori irtoaa helposti. Kuori kananmunat ja laita ne sopivan kokoiseen kannelliseen astiaan, jotta voit kaataa marinadin päälle ja se peittää kananmunat kokonaan. Marinoi yön yli (tai ainakin 6 h). Puolita ja viimeistele suolalla ja pippurilla.