arvonnat ja yhteistyö

Banaanimuffinssit – superhyvät ja terveellisetkin

3.4.2016 Teksti: inspirations
Banaanimuffinssit
Banaanimuffinssit aloittivat eilisen ihanan aurinkoisen aamun täydellisesti. Näistä syntyi taas yksi vakioihanuus terveellisten herkkujen top kymppiini <3 Niillähän on hyvä palkita itsensä niin aurinkoisena aamuna kuin sateisena iltapäivänäkin ; )
Blogimaailmassa on viime aikoina mietitty myös terveellisiä lasten tarjottavia ja synttärijuhlia. Sellaisiinkin nämä sopivat hyvin.

Banaanimuffinssit

Taikinaan käytin 2,5 dl mantelijauhetta (mitkä tahansa jauhot käyvät) ja lisäksi 1,5 dl Verson härkäpapu rouheseosta, joilla voi helposti korvata osan jauhoista oikeastaan yleensäkin leipomisessa. Härkäpapujauhosta ja herneproteiinista  tehdyssä rouhesoksessa on lähes puolet proteiinia. Rouheseos kannattaa hurauttaa blenderissä ensin jauhemaiseksi. Kuiviin aineihin lisäsin 3 tl leivinjauhetta. Makeutukseksi lisäsin vielä ihan hippusellisen luonnonsteviaa. Jos käytät hunajaa olisi 1 rkl sopiva annos. Makeus kannattaa maistaa taikinasta ja lisätä tarpeen mukaan.
Muussasin haarukalla 3 banaania ja rikoin 1 kananmunan. Sekoitin ne keskenään ja lisäsin 0,5 dl oliiviöljyä ja 0,5 dl luonnonjogurttia. Nämä sekoitin kuiviin aineisiin ja herkkutaikina oli valmis.  Helppoa! Taikinasta tuli niin hyvää, että olisin voinut kauhoa sen suoraan suuhuni, mutta hillitsin himoni vielä hetkeksi ja lastasin sen muffinssivuokiin.
Muffinssit paistuvat kypsiksi 15 minuutissa, mutta vähän ennen sitä kannattaa kurkata uuniin ja tarkistaa kypsyys. Valmista on, kun pinta on saanut vähän väriä.
Koristeeksi tai ”kastikkeeksi” sekoitin purkillisen tuorjuustoa pariin desiin luonnonjogurttia ja makeutin. Sekaan puristin vielä raikkaudeksi appelsiinin mehun ja kippasin pikkulusikallisen jokaisen muffinssin päälle. Itse pidin raikkaasta appelsiinin mausta muffinsseissa niin paljon, että lisäsin sitä vielä teepöydässäkin.
Näistä tuli kuningatarmuffinsseja, kun koristelin ne saaresta kesällä poimituilla mustikoilla ja villivadelmilla. Maut sopivat täydellisesti keskenään juuri sopivan makeaan banaanitaikinaan ja appelsiinisen jogurttikastikkeen raikkauteen <3
Verson kätevistä tuotteista on aina kiva ideoida uutta. Ja teen sen todella mielelläni, koska voin samalla suosia kotimamisuutta ja ekologisesti kasvatettuja ja terveellisiä tuotteita. Suositut härkäpaputuotteet kannattaa ottaa keittiökaappien vakiosisältöön tuomaan helpotusta arjen ja viikonloppujen ruokavalintoihin. Niitä voi kätevästi sujattaa leivonnaisiin korvaamaan jauhoja tai lämpimiin ruokiin proteiinilisäksi ja vaihteluksi vaikka kanasuikaleille ja jauhelihalle.

 

Aiempia ideoimiani Verso-postauksia resepteineen ovat: Pehmeä porkkanasosekeittoRuokaisa salaatti härkäpavusta ja avokadotahnasta, Mehevä suklaakakku kurpitsasta ja härkäpavuista, Sämpylät härkäpapurouheella ja juustoraasteella, Smoothie-kulho granolallaKukkakaali-härkäpapuriisi, Suklaa bliss ballsitGranola-bannaniletut,  Granola-jälkiruoat jogurtista, kermasta, ja marjoista, Smoothie-kakku videoreseptinä, Aura-granola-hyydyke,  2 minuutin kaneliomenaherkku, Jauhoton Italian pizza, Mustikkainen nice-cream granolalla videoreseptinä,  Näkkileipä siemenistä, Porkkanakakun makuiset Bliss Balls -pallerot ja Helppo raakasuklaavanukas

 

 

Banaanimuffinssit

1 pellillinen

2,5 dl mantelijauhetta (tai haluamiasi jauhoja)
1,5 dl Verso härkäpapu rouheseosta
3 tl leivinijauhetta
hippusellinen luonnonsteviaa tai haluamaasi makeutusta (tai 1,5 dl sokeria)
3 banaania
1 kananmuna
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl luonnonjogurttia.

koristeluun
2 dl luonnonojogurttia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
hippunen luonnonsteviaa tai haluamaasi makeutusta
1 appelsiinin mehu
marjoja

Hurauta härkäpapu rouheseos tehosekoittimessa jauhemaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Soseuta banaanit, rikottu kananmuna, oiiviöljy ja jogurtti. Sekoita kaikki aineet ja lusikoi muffinssivuokiin. Älä täytä ihan kokonaan. Paista 200 asteessa n. 15 min.

Sekoita keskenään jogurtti ja tuorejuusto, makeuta, mausta appelsiinin mehulla ja lusikoi muffinsseille. Koristele marjoilla ja nauti.

Yhteistyössä Verso Food