Food: Härkäpavut

Juustoinen kukkakaalikanapata on helppo uuniruoka

24.4.2016 Teksti: inspirations

Juustoinen kukkakaalikanapata

Juustoinen kukkakaalikanapata on ihana viikonloppuruoka. Helpot pataruoat kuuluvat viikonloppuihin. Varsinkin aurinkoisina ilmoina pitää päästä ulos ja on ihanaa palata kotiin ruoan tuoksuun ja uunissa kypsyneen valmiin padan äärelle – tai valmistaa kerralla niin suuri annos, että siitä riittä seuraavaankin ruokailuun. Tämä kukkakaalikanapata on tämän hetken suosikkimme. Käytin siihen myös kotimaista ja proteiinirikasta Verso härkäpapurouhetta, jota on helppo lisätä patoihin ja keittoihinkin.

 

Kaaleja kypsytellään uunissa ensin, samalla kun kanat paistetaan pannulla ja härkäpapu rouseseos rouhaistaan blenderissä jauhemaiseksi. Sitten kaikki aineet yhdistetään, lisätään pinnalle juustot ja laitetaan vuoka takaisin uuniin. Kypsyminen kestää yhteensä tunnin. Kypsyyttä kannattaa kokeilla ja jättää kaalit hieman rapsakoiksi.

 

 

 

Tämä ruoka tuo kivaa vaihtelua niin viikonloppu- kuin arkiruokailuihinkin. Se on rakenteeltaan vähän kuin laatikkoruoat ja maultaan pehmeä. Juustot tuovat siihen kivaa pehmeyttä. Meillä lisätään mielellään lämmintä maustetwistiä tabascolla ja chilillä, mutta ne voi tietysti halutessaan jättää poiskin ja korvata omilla lempimausteilla.

 

Kasvishärkäpapupihvit ja fetakastikeKevätvaahto granolalla ja hedelmilläBanaanimuffinssit, Pehmeä porkkanasosekeittoRuokaisa salaatti härkäpavusta ja avokadotahnasta, Mehevä suklaakakku kurpitsasta ja härkäpavuista, Sämpylät härkäpapurouheella ja juustoraasteella, Smoothie-kulho granolallaKukkakaali-härkäpapuriisi, Suklaa bliss ballsitGranola-bannaniletut,  Granola-jälkiruoat jogurtista, kermasta, ja marjoista, Smoothie-kakku videoreseptinä, Aura-granola-hyydyke,  2 minuutin kaneliomenaherkku, Jauhoton Italian pizza, Mustikkainen nice-cream granolalla videoreseptinä,  Näkkileipä siemenistä, Porkkanakakun makuiset Bliss Balls -pallerot ja Helppo raakasuklaavanukas

 

 

Juustoinen kukkakaalikanapata

Oliiviöljyä paistamiseen
800 g kanaa
suolaa, pippuria ja hieman chililä ja tabascoa
200 g Verso härkäpapu rouheseosta
1 iso kukkakaali
1 iso pasakaali
2 dl vettä
1 kerma
150 g fetaa
n. 50 g juustoa

  1. Huuhtele ja pilko kukka- ja parsakaalit ja lado ne sekaisin uunivuokaan.
  2. Lisää päälle vesi ja kypsytä uunissa 225 asteessa 30 minuuttia.
  3. Kypsytä samalla kanasuikaleet pannulla öljyssä.
  4. Mausta kanat.
  5. Jauhaise Verso härkäpapuroudeseos hienommaksi tehosekoittimessa.
  6. Kun kaalit ovat kypsyneet puoli tuntia, nosta vuoka uunista ja yhdistä ja sekoita kaikki aineet.
  7. Lisää sekaan kerma.
  8. Lohko pinnalle reilusti fetaa ja juustoa.
  9. Laita vuoka takaisin uuniin ja kypsytä vielä 30 minuuttia.
  10. Anna vetäytyä hetki ennen nauttimista.

 

Yhteistyössä Verso Food