Food: Kananmuna

Koko päivän munakas

10.5.2016 Teksti: inspirations
Koko päivän munakas on hyvä sellaisina päivinä, kun haluaa päästä mahdollisimman helpolla kokkausten suhteen; tehdä aamiaista iso satsi, jota sitten syön koko päivän. Pidän ihan säännöllisesti smoothie-päiviä. Tänään halusin nauttia auringosta ja ehtiä tekemään pitkän työlistan. Avuksi ruokapuoleen tuli miehen aamulla paistama jättimunakas, josta olen syönyt palasen joka aterialla.
Koko päivän munakas

Koko päivän munakas

Oikeastaan pelkäksi aamiaiseksi tämä olisi ollutkin ihan liian ytyä makuuni. Täytteeksi: jauhelihaa, eri värisiä paprikoita ja juustoa. Mausteiksi tabascoa ja savupaprikajauhetta. Ja kananmunan sekaan pippuria ja fetakuutioita.

 

 

Pakko myöntää, että ruokaisa munakas oli tosi hyvä idea koko päivän syötäväksi. Tabasco toi siihen hyvää tujua ja pienestä siivusta saa jo potkua pitkäksi aikaa. Täytyy ottaa uusiksi joku kesälomapäivä, kun poikkeaa sisällä vain haukkaamassa.

Edit: Huom! Kannattaa kurkata kommenteista; Mia on lisännyt sinne todella helpon tavan valmistaa uunipellillä hyvä ja suuri munakas koko päiväksi tai vaikka evääksi.

Kommentit (2)

Kiitos Mia kätevästä ohjeesta. Tuo menee meillä ehdottomasti pian kokeiluun. Laitan vinkin tuohon kirjoitukseenkin, että muutkin löytävät tämän helposti. Ihanan helppo tapa saada iso annos kerralla.

Samallapa mahti-jättimunakkaan tekee uunipannulla/-pellillä, leivinpaperin päällä paistaen. ”Sattumat” voi koota mitä-kaapista-löytyy- periaatteella. 50 cm leveään uunimunakkaaseen uppoaa 10 kpl kananmunia, 60 cm uuniin 15. Lisäksi 1 – 1,5 dl nestettä (vettä, ruokakermaa, maitoa ts. mitä kukakin tahtoo laittaa) sekä ripaus suolaa ja muita haluamiaan mausteita. Uuni 200 astetta ja n. 20 min. Jäähdytä munakas ilman uunipannua/-peltiä ja leikkaa saksilla sopivan kokoisiksi palasiksi. Voi hyödyntää eväänä, piknikillä, nopeana välipalana jne. Melko nopea ja kätevä ruoka!

Kiitos Mia kätevästä ohjeesta. Tuo menee meillä ehdottomasti pian kokeiluun. Laitan vinkin tuohon kirjoitukseenkin, että muutkin löytävät tämän helposti. Ihanan helppo tapa saada iso annos kerralla.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *