Food: Liha 1.6.2016

Kundit kokkaamassa, pihvit ja raikas salaatti

Teksti: inspirations

Keittiössä

PihvitPihvin paistoa keittiössäPihviannokset

Välillä tuntuu siltä, että meillä kokataan aina. Blenderi laulaa aamuisin jo auringon noustessa ja iltaisin viimeisenä sulkeutuu jääkaapin ovi. Vaikea sanoa, kuinka monta ruokailua ja välipalaa siinä välissä valmistuu. Yleensä keittiössä hääräilen minä tai mieheni, mutta usein myös jompikumpi junioreistamme – ja aika usein myös heidän ystäviään.

Koska valmisruokia ei syödä ja ruoanlaitto on rakas harrastus, tulen aina onnelliseksi kun musiikki laitetaan soimaan ja keittiö alkaa elämään. Ruoanlaitto yhdessä on kivaa ja luovaa puuhaa, ihan sama tehdäänkö jotain yksinkertaista ja tavallista vai kehitetäänkö uutta ja eksoottista. Kun kundit kokkaavat, on lopputulos yleensä lihaa ja kasviksia. Näin yksinkertinen annos on yksi parhaista.

 

Pihvit possun ulkofileestä 

kahdelle (isolla ruokahalulla varustetulle)

1 iso possun ulkofile

oliiviöljyä ja voita

pippuria, suolaa, savupaprikaa, (hieman) chiliä

  1. Leikataan 1,5 cm paksuiksi pihveiksi ja nuijitaan (vaikka nyrkillä)
  2. Hierotaan pihvien pintaan kunolla oliiviöljyä. Tämä on tärkeää, jotta lihasta tulee mureaa.
  3. Maustetaan ja paistetaan öljyn ja voin seoksessa.
  4. Pihvit astellaan lautaselle ja mausteinen öljy pannusta kaadetaan niiden päälle kastikkeeksi.

 

Raikas lisukesalaatti

Salaatteja ja yrttejä

Kurkkua ja pehmeitä tomaatteja 

Vesimelonia

Saksanpähkinöitä murusteltuna

Oliiviöljyä ja punaviinietikkaa