travel: Suomi

Helsinki matkailijoille

5.7.2016 Teksti: inspirations

vihannekset toripensasmustikatkauppatorisuurkirkkoOn oikeastaan ollut tosi hauskaa viettää lomaa omassa kotikaupungissa. Yleensä loman alettua pakkaamme laukkumme ja suuntaamme matkalle tai saaristoon. Nyt kun saimme vieraita,  kiertelimme Helsinkiä ja sen lähiseutuja reilun viikon. Onneksi säätkin suosivat suurimman osan ajasta, koska taas tuli todettua, miten kiva matkailukohde Helsinki (ja koko Suomi) on kauniilla säällä, mutta sadepäivinä tekeminen rajoittuukin ihan erilaiseksi.

Espan liikkeet, nähtävyydet, Senaatintori ja Kauppatori tarjoavat kivan kävely-ympäristön yhdeksi päiväksi. Meri kimmeltää, ihmiset ovat iloisia ja marjat parhaimmillaan juuri nyt. Lokit voisivat ottaa Kauppatorilla vähän rennommin. Poika osti kipollisen muikkuja ja sekunnissa ärhäkkä lokkiparvi ilmestyi kuin tyhjästä rintamana nokkimaan meitä kaikkia. Onneksi torikojujen sisällä on rauhallisempia pöytäpaikkoja myös kalojen syömiseen suojassa.

Itsekseni mietin, että vaikka jo vuosien ajan moni uusi suunnittelijapolvi on tuottaut kiinnostavaa Suomi-designia, tarjoavat Espan turistiliikkeet ja oikeastaan koko kaupunki turisteille ensisijaisesti niitä samoja Marimekon ja Iittalan tuotteita vuosikymmenestä toiseen. Ihan kuin mikään ei sillä rintamalla muuttuisi. Tottakai klassikoilla on arvonsa, mutta itse peräänkuuluttaisin myös uudistumisen esilletuomista muutenkin kuin uusilla Muumimukeilla. 

Päivä päättyi Kansallismuseoon, josta ajoimme Töölönlahden kautta kotiin. En ole käynyt Kansallismuseossa vuosiin ja se olikin positiivinen kokemus. Koko museo on remontoitu juhlavuoden kunniaksi ja tarjoaa paljon kiinnostavaa ja uudella tavalla järjesteltyä sisältöä ja esittelee Suomen historiaa kätevässä ja kiinnostavassa muodossa. Vinkkinä: Kansallismuseoon pääsee ilman pääsymaksua perjantaisin neljästä kuuteen.