Food: Keitot

Helsingin paras lohikeitto

8.7.2016 Teksti: inspirations

Helsingin paras lohikeittokahvila kampela aurinkolahtimieskävelyHelsingin paras kalakeitto löytyy kuulemma kahvila Kampelasta. Vuosaaren upean Aurinkolahden ranta-alueen päässä on Uutela, käymisen arvoinen ulkoilukohde, jossa metsäinen niemi kurottaa pitkälle merelle. Eri pituiset kävelyreitit, grillipaikat sekä kallioiset ja hiekkaiset rantapoukata tarjoavat upean ympäristön ulkoilulle.

Pitkän Aurinkolahden hiekkanannan ja Uutelan niemen väliin jää kaunis satama-alue ja siinä nököttävä merellinen punammultainen kahvila Kampela. Kampelan kalakeiton sanotaan olevan Helsingin parasta. Päätimme käydä testaamassa sen vieraidemme kanssa kauniina aurinkoisena iltana. Ja hyvää oli. Paikka on myös persoonallinen ja kotoisa. Saimme helposti pöydän 12 hengen seurueellemme ulkoa rannasta. Keiton voi ottaa kermalla tai kirkkaalla liemellä. Sen hinta oli muistaakseni 9 eur ja jos jälkiruoaksi otti pannukakun kermavaahdolla ja mansikkahillolla, oli yhteishinta noin 13 eur.

Itse tilasin kermaisen lohikeiton, joka oli juuri niin hyvää kuin toivoinkin.  Ruoan jälkeen teimme vielä ulattelukäynnin hiekkarannalla pehmeässä ilta-auringossa. Suosittelen, kiva kesäillan kohde kaupungissa.

Erityisen kiva kahvila

Bonuksena: Kampela oli Helsingin ensimmäisiä koiraystävällisiä kahviloita. 2015 Kampela valittiin myös Helsingin parhaaksi talvikahvilaksi (HS lukijaäänestys 1.3.2015).

Kommentit (2)

Kiitos vinkistä, täytyy käydä kokeilemassa!

Helsingin paras lohikeitto löytyy m/aux Kathrinalta, sijaitsee tällä hetkellä Kauppatorilla.

Kiitos vinkistä, täytyy käydä kokeilemassa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *