Food: Hedelmät

Säilö omenat smoothieihin ilman kuumennusta

1.9.2016 Teksti: inspirations

Säilö omenat smoothieihin ilman kuumennustaOmenapussit omenaleikkuri Pakastepussit

Säilö omenat smoothieihin ilman kuumennusta. Omenasato on tänä vuonna todellakin poikkeuksellisen runsas. Pari päivää sitten paistelin omenoista terveellisen (ja herkullisen) piparkakuilta tuoksuvan uuniomenapaistoksen vaniljavaahdolla – sokerittomana tottakai. Nyt keräsin puiden alta tämä päivän omput pariin isoon kippoon, painelin ne Ikeasta hankkimallani leikkurilla kohkoiksi (samalla irtoaa siemenkodat) ja pussitin pakastimeen. Näin olen tehnyt jo useana vuonna – kiva tapa saada ihanan raikkaita omenasmoothieita läpi talven. Yleensäkin pidän jäisistä juomista ja jäädytetyt omenalohkot tuovat ihanaa raikkautta. Yritän myös välttää marjojen ja hedelmien keittämistä, koska kuumentaminen tuhoaa niiden arvokkaita ravintoaineita. Sitä paitsi pussittaminen on todella helppoa ja nopeaa, ihan kivaa puuhaa, eikä tarvitse koko iltaa viettää keittiössä, kun iso kasa omppuja valmistuu hetkessä pakastettavaksi.

Raikas vihersmoothie

Jäisiä omenalohkoja

Pinaattia

Kaalia

Basilikaa

Persikka