wellbeing: Terveyttä ruoasta

5 tärkeää syytä syödä hedelmiä joka päivä

28.9.2016 Teksti: inspirations

5 tärkeää syytä syödä hedelmiä joka päivävalmisIMG_6719

5 tärkeää syytä syödä hedelmiä joka päivä

  1. Jos haluat hoikistua tai pitää painosi ennallaan, kannattaa huolehtia riittävästä tuoreiden hedelmien saannista. Hedelmissä on vain vähän energiaa, ne pitävät makeannälän loitolla ja mielen poissa epäterveellisistä herkuista ja lisäksi nykytiedon mukaan useat hedelmät ja marjat sisältävät aidosti laihduttavia ainesosia.
  2. Hedelmistä on saatu näyttöä syöpätautien ehkäisyssä.
  3. Samoin kuin sydän- ja verisuonitautienkin.
  4. Hedelmä on helppo, hyvänmakuinen ja edullinen mukaan otettava eväs.
  5. Hedelmissä on paljon luonnollisessa muodossa olevia hyödyllisiä antioksidantteja, vitamiinela, mm. folaattia, jonka tarve lisääntyy esim. alkuraskauden aikana. Ainakin itselläni oli suorastaan himo mandariineihin esikoista odottaessani – ja juuri tästä syystä.