Food: Härkäpavut

Nopea Pasta Bolognese Härkis -härkäpavuilla

2.10.2016 Teksti: inspirations

Nopea Pasta Bolognese Härkis -härkäpavuillapasta-bolognese1472095269621

Kuuluin kesällä niihin harvoihin, jotka pääsivät maistelemaan ja testaamaan ensimmäisten joukossa Verson Härkistä. Härkis nousi ansaitsemaansa suosioon, kun sen myynti alkoi syksyllä, ja tuo testaamani (ja kokkaamani) pasta-annoskuva Härkis-rasian kannessa tulee vastaan jo jokaisella kauppareissulla kylmäaltaissa ja ihmisten ostoskärryissä.

Hyvä niin, Härkis on kiva vaihoehto ja lisä ruokapöytiin. Se on kotimainen, proteiinirikas ja ekologisesti tuotettu, lähes jokaiseen ruokavalioon sopiva härkäpaputuote, jota on helppoa valmistaa.

Se on jo valmiiksi kypsä ja miedosti maustettukin eli se lisätään vaikka pastakastikkeeseen ihan lopuksi ja vain kuumennetaan. Tämä tekee Härkis-ruoista oikeata pikaruokaa, vaikka niiden ravintoarvot ovat enemmänkin superfoodin luokkaa. Tämäkin kastile syntyy samaan aikaan, kun pasta (tai muu lisuke) kypsyy. Itse lisään kastikkeeseen mielelläni vielä mausteita ja yrttejä, mutta maku kannattaa testata ensin.

Oman ja perheeni kokemuksen mukaan Härkis on erittäin täyttävää ja yhdestä paketista riittää ruoka neljälle. Kastikkeen voi tietenkin valmistaa tomaateistakin, tämä on pikaisen version ohje.

Oikean pastan voi myös vaihtaa vaikka  ”kesäkurpitsapastaan”. Ohjeen siihen löydät aikaisemmasta postauksestani täältä. Muut ruokainspikseni Verson härkäpaputuotteisiin löydät helposti täältä.

Nopea Pasta Bolognese Härkis-härkäpavuilla

Keitä pasta ohjeisen mukaan ja valmista kastike:

oliiviöljyä

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

1 purkki tomaattimurskaa

1,5 dl kermaa

pari oksaa tuoretta basilikaa

suolaa ja pippuria myllystä

250 g Härkistä

  1. Kuumenna pannulla oliiviöljy
  2. Kypsennä siinä kuorittu ja silputtu sipuli ja valkosipulin kynsi
  3. Lisää tomaattimurska ja kerma ja kuumenna
  4. Lisää Härkis ja basilikan lehdet silppuna
  5. Mausta suolalla ja pippurilla (maista ensin)
  6. Anna lämmetä vielä pari miuuttia, kunnes Härkis on kuumentunut
  7. Tarjoile ja nauti heti

*Yhteistyössä Verso Food