style: Lahjat ja tuliaiset

Kaunis kotimainen Roos B:n käsilaukku kierrätysmateriaaleista

5.10.2016 Teksti: inspirations

Kaunis kotimainen Roos B:n käsilaukku kierrätysmateriaaleistaturva clutchpikkulaukkuSain anopilta lahjaksi kauniin käsilaukun, pienen musta clutchin. Materiaali vaikutti mielenkiintoiselta, jotenkin tavallista kestävämmältä, hieman kiiltävältä, mutta kuitenkin struktuuriselta. Se oli aseteltu kiinnostavasti vekkeinä ja metallisomisteet toivat siihen tyylikästä kontrastia.

Sisältä avautuva lappu paljasti materiaalin kierrätetyiksi turvavyöksi ja vamistumaan Suomeksi. Molemmat ovat hyviä arvoja, joiden suosion soisi kasvavan. Laukun on valmistanut tamperelainen Roos B. , joka käyttää ekologisia tuotantoprosesseja. Kierrätetyt turvavyöt tulevat autopurkaamolta Ylöjärveltä. Ne pestään ekologisilla pyykinpesuaineilla. Kehykset puristetaan Nokialla ja tuotteet ommellaan piensarjoina Tampereella. Koko tuotantoprosessi tapahtuu pienellä alueella 30 km sisällä.

Yritys pyrkii käyttämään kaikessa toiminnassaan laadukkaita ja ekologisia vaihtoehtoja. Käyntikortit ovat kartonkisia, eivätkä aiheuta kaatopaikkajätettä, tuotepakkaukset ovat paperipusseja, iso osa messuosastojen tavaroista – ja kassakonekin on kierrätetty.

Kaunis tuote ja hieno yritys. Yrittäminen pienessä Suomessa on jo sinällään tarpeeksi haastavaa. On aina arvostettavaa löytää kotimaisia yrittäjiä, jotka arvostavat käsityön merkitystä ja laittavat työmenetelmissään maapallomme hyvinvoinnin taloudellisesti tehokkaampien (ja samalla haitallisempien) prosessien edelle. Toivottaasti Roosa B:llä on hieno tulevaisuus edessään!