Food: Pikkupalat

Munakoisopizza italialaisilla täytteillä

8.10.2016 Teksti: inspirations

Viljaton munakoisopizza italialaisilla täytteilläpizza-munnakoisostaMunakoisopizza on kiva lisä viljattomien pizzojen ja suolaisten herkkujen perheeseen. Tein oman versioni italialalisilla täytteillä. Lopputulos oli täyttävä ja maukas. Sama juttu kuin yleensäkin pizzassa, täytteet voi tietysti valita oman maun ja kaappien sisällön mukaisiksi.

Munakoisopizzan pohja:

  1. Leikkaa munakoiso pitkittäin n. 1 cm (tai hieman alle) siivuiksi.
  2. Hikoiluta munakoisot eli laita ne pellille leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle suolaa.
  3. Pyyhi 10 min. päästä suola ja pinnalle kertynyt neste pois.
  4. Pirskottele siivuille reilusti oliiviöljyä ja paista niitä uunissa 225 asteessa  15 min.
  5. Ota siivut pois uunista ja lado päälle täyte.

Italialainen täyte:

1/2 purkkia tomaattimurskaa

1 valkosipulin kynsi

1,5 dl juustoraastetta (esim. Mustaleima Emmental)

200 g parmankinkkua

1 mozzarella

mustapippuria myllystä

kivettömiä kalamata-oliiveja

2 tomaattia (tai useampi pienempi)

ruccolaa

parmesaania

  1. Kuori ja pilko valkosipuli pieniksi.
  2. Levitä munakoisosuikaleiden päälle tomaattimurskaa (valuta hieman nesteitä pois).
  3. Ripottele päälle valkosipulit ja juustoraasteet.
  4. Asettele päälle rullina parmankinkut sekä siivuina mozzarellat ja tomaatit.
  5. Pirskota pinnalle oliiviöljyä ja jauha pippuria.
  6. Laita pizzat takaisin uuniin 225 asteeseen n. 10 minuutiksi.
  7. Ota uunista, lado pinnalle reilusti ruccolaa ja oliiveja ja pirskota vielä oliiviöljyä.
  8. Raasta päällimäiseksi reiluja paloja parmesaania.