Food: Jäkiruuat

Sitruunamousse mansikoilla ja granolalla

9.10.2016 Teksti: inspirations

Sitruunamousse mansikoilla ja granolallajalkuroka

kollaasi tarjotin verso-granola Nyt herkutellaan, kuitenkin aika raikkaasti ja terveellisesti. Täytyy tunnustaa, että tämä herkkuannos meni itselläni lounaaksi, niin täyttävääkin se oli. Kannattaa siis suunnitella kevyt pääruoka menun alkuun.

Mascaponesta ja ranskankermasta tulee pehmeän herkullinen mousse, joka raikastuu sitruunasta, mansikoista ja rypäleistä. Sulatettu suklaa ja minttu tuovat mukaan oman twistinsä ja koko herkku alkaa ja loppuu Verson härkäpapu granola karpalolla. Astian pohjalla se tuo kivan piirakkapohjamaisen tunnun ja marjojen päällä rouskuteltavuutta ja rapeutta.

Verso härkäpapu granolaa on saatavilla sekä karpalolla että ilman. Aika usein valitsen itse tämän granola-vaihtoehdon. Kuivatut karpalohippuset tuovat oman kivan aromina mukaan ja näyttävätkin kauniilta. Kotimaiset Verson härkäpaputuotteet ovat ekologisesti tuotettuja, helppoja ja ravinnerikkaita ja taipuvat moneen kivaan ideaan. Aikaisemmat reseptini härpäpavuista tekemiini jälkkäreihin, pääruokiin ja leivonnaisiin löydät täältä.

Sitruunamousse mansikoilla ja granolalla

250 g mascarponea

150 g ranskankermaa

hippunen steviaa (tai 0,5 dl sokeria tai käyttämääsi makeutusta)

1 sitruuna

1,5 dl Verso härkäpapu granola karpaloa

puolikkaita vinirypäleitä ja mansikoita

5 palaa (isoa ja litteää) sulatettua tummaa minttusuklaata

kourallinen tuoreita mintun lehtiä

  1. Vaahdota ja makeuta tuorejuusto ja ranskankerma
  2. Raasta sitruuna
  3. Sekoita kuoret vaahtoon, jätä muutama suikale koristeeksi
  4. Purista sitruunanmehu vaahtoon ja sekoita
  5. Lado lasisten astioiden pohjalle vajaa sentti granolaa ja päälle vaahtoa
  6. Koristele pinta marjoilla, hedelmillä ja granolalla
  7. Sulata minttusuklaa ja valuta pinnalle
  8. Koristele mintun lehdillä ja situunankuorilla

*Yhteistyössä Verso Food