Food: Ravintolassa

Ajatuksia menestyksestä (vuoden ensimmäisissä joulutunnelmissa)

2.11.2016 Teksti: inspirations

joulutunnelma

Viime viikko oli todella kiireinen. Oli paljon menoja ja monta piti jo karsiakin. Yksi jäi kuitenkin erityisesti mieleen. Astuin tuulesta ja tuiverruksesta sisään Boulevardilta Tony´s Delisin lämpimään tunnelmaan. Fiilis oli kuin romanttisesta joululeffasta, kun kynttilät paloivat pöydissä ja joulukuusi kimmelsi taustalla. Tosiaan – ensimmäinen tämän vuoden joulutunnelmani. Jotenkin erityisen ihanaa oli, että se pääsi yllättämään ihan täysin. En ollut odottanut sitä kesken syystohinoiden, vaikka kyseessä oli Verso Foodin järjestämä tilaisuus, jossa Michelin-palkittu keittiömestari Matti Lempinen vastasi Härkiksestä suunnitellusta jouluisesta menusta. Jotenkin ajattelin vain astuvani lämpimiin italialaisravintolan tunnelmiin, mutta bonuksena ihanan rauhallinen joulufiiliskin olikin alusta asti läsnä.

Olen aikaisemminkin kirjoittanut siitä, miten paljon olen yrittäjänä oppinut arvostamaan hyvien ja aitojen ihmisten kanssa työskentelyä. Sellaisten, joiden kanssa on mutkatonta keskustella, joihin voi luottaa ja joilla on positiivinen ja innostunut ote projekteihin. Minusta asenne ratkaisee menestyksen. Hyvien tuotteiden takana on aina hyviä tyyppejä. Juu, tottakai tarvitaan älyttömän paljon työntekoa (en ole vielä koskaan törmännyt menestyneeseen yritykseen, jota ei olisi sillä rakennettu) ja kovaa ammattitaitoa (sattumilla ei ratsasteta tosielämässä), mutta se mikä mahdollistaa todellisen menestymisen on asenne. Sellaiset ihmiset, joilla on sydän mukana työnteossa, jotka uskovat tekemiseensä, jotka nousevat nopeasti pettymyksistä (niiltä ei kukaan välty) ja joilla on positiivinen, innostunut ja muita kunnioittava asenne tekemisissään, saavat osakseen myös niitä onnistumisia. Ja niin kuin urheilussakin, onnenkantamoisillakin on  viimein taipumus napsahtaa taitavien ja yritteliäiden ihmisten piikkiin.

Kun jossain vaiheessa itse ymmärsin ja opin sanomaan itselleni, että haluan tehdä yhteistyötä aitojen ja positiivisesti ajattelevien ihmisten kanssa, sellaisia onkin kertynyt ympärilleni. Sellaisia on myös koko Verson väki. He ovat todellakin ansainneet pitkän tuotekehityksen ja työteliään ja taitavan yrityksen, tuotantoprosessien ja brändin rakentamisen kautta tämän syksyn Härkiksen hienon menestyksen. Ja itse uskon, että se on vasta alkua. Kun yrityksen visio on olla mukana pelastamassa maailmaa tuomalla ekologisesti tuotettuja kotimaisia kasviproteiineja yhä useamman kodin rokapöytään, niin siinä ei ihan heti työsarka lopu.

Oli ilo olla mukana kauniisti järjestetyssä illassa ja päästä herkuttelemaan jouluisilla mauilla, joiden punainen lanka oli härkäpavuissa. Sellaisia on muuten omina inspiraatioinani tulossa tänne blogiinkin pian. Eli jos kaipaat vaihtelua / lisää kasvispainotteisuutta omiin joulunajan ruokiisi, kannattaa käydä vilkuilemassa.pullot