Food: Kasvislisukkeet

Härkäpapu-porkkanamuusi lisukkeeksi tai sellaisenaan

5.11.2016 Teksti: inspirations

Härkäpapu-porkkanamuusi lisukkeeksi tai sellaisenaan ohjekuvatlautasella-2verso-2porkkanamuusiOranssi antaa energiaa ruoassakin. Ja nyt jos koska sitä tarvitaan; väriä lautaselle ja hyvää energiaa ruoasta. Hyvä lisuke melkein mihin tahansa annokseen on pehmeä ja kauniin oranssi porkkanamuusi. Lohen kanssa siitä tuli kauniin oranssi annos ja hyvä makupari. Härkäpapu-porkkanamuusi lisukkeeksi tai sellaisenaan sopii moneen ateriaan.

Porkkanamuusiin saa helposti lisättyä proteiinia hienonnetulla Verso härkäpapurouheseoksella, joka sopii yhtä hyvin muihinkin kasvissoseisiin, kuten peruna- ja kukkakaalimuusiin. Porkkanan makea maku nousee esille vielä paremmin lisäämällä muusiin tilkkanen omenamehua. Käytin vahvaa, itsetehtyä oppumehua, joka sopi porkkanoihin todella hyvin.

Kotimaisissa härkäpavuissa on niin korkea proteiinipitoisuus, että niiden lisääminen muusiin tekee siitä myös ravinnerikkaan annoksen ihan sellaisenaan. Härkäpavuin terästetty muusi on myös vegaaninen annos ja sopii hyvin pöytään, jossa ainakin osa syöjistä on kasvissyöjiä.

Verson härkäpavuista ekologisesti valmistettu kotimainen tuoteperhe houkuttelee kokeilemaan mitä erilaisimpia ruokia arkiannoksista juhlaherkkuihin ja aamiaisista leivonnaisiin. Aiemmat härkäpapureseptini löydät täältä.

Härkäpapu-porkkanamuusi 

kolmelle

5 isoa porkkanaa

n. 1 l vettä

1,5 dl Verso Härkäpapurouheseosta

1 dl omenamehua (saa olla vahvaa)

suolaa

  1. Kuori ja pilko porkkanat
  2. Keitä ne vedessä pehmeiksi
  3. Kaada suurin osa keitin vedestä pois, niin että vain pohjalle jää vettä
  4. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella
  5. Hienonna Härkäpapurouheseosta tehosekoittimella
  6. Lisää omenamehu ja Härkäpapurouheos ja sekoita tasaiseksi

*Yhteistyössä Verso Food