Food: Leivonta

Suolaiset Härkis-homejuustonyytit glögin kanssa

15.11.2016 Teksti: inspirations

Suolaiset Härkis-homejuustonyytit glögin kanssaharkisruisnyytit-harkis harkisruisnyytit-ruudut harkisruisnyytit-taikina harkisruisnyytit-lahis harkisruisnyytit-verso

Suolaiset Härkis-homejuustonyytit glögin kanssa jatkavat blogin joulukauden alkua. Nämä nyyttiset sopivat hyvin muihinkin sesonkeihin, mutta itse tykkään niistä eniten juuri joulua odotellessa.

Nyt nämä meidän perheen lempisuolaisemme saivat hieman uudenlaisen täytteen. Ruisperunataikinan sisällä sulavat yhteen Härkis ja sinihomejuusto, mmmmm… On muuten todella herkkua mausteisen glögin kaveriksi. Nämä jaksaa hyvin pyöräyttää vaikka arki-iltana vieraita odotellessa tai vain omaksi iltapalailoksi.

Verson Härkis taipuu todella moneen ja saan ihania ahaa-elämyksiä siitä joka kertaa uusia reseptejä kehitellessäni. Toki sen muutkin sisartuotteet, härkäpavuista valmistetut granolat sekä rouheseos ovat inspiroivia ja helppoja ja iso peukutus edelleen kotimaisuudelle ja ekologiselle pääraaka-aineelle, proteiinirikkaalle härkäpavulle ja koko tuotantoprosessille. Blogin muut härkäpapureseptit löydät täältä.

Härkis-ruisnyytit

20 nyyttiä

1 Härkis

1 (pakaste) ruis- tai ruisperunataikina

1 sinihomejuusto

  1. Sulata ja kaulitse taikina.
  2. Leikkaa siitä n. 4 x 4 cm kokoisia ruutuja.
  3. Asettele kuhunkin ruutuun reilu teelusikallinen Härkistä
  4. Laita Härkiksen päälle samankokoinen nokare sinihomejuustoa
  5. Sulje nyytit sormin ja painele ne tiukasti kiinni
  6. Paista 200 asteisessa uunissa n. 12 min.

*Yhteistyössä Verso Food