Food: Härkäpavut

Härkis-vihannes wokki syntyy vartissa

5.12.2016 Teksti: inspirations

Härkis-vihannes wokki syntyy vartissapinta tekokuvat

harkis-wokki poydallawokkipannuvihannekset-2

Uusi pikainen arkiruokapelastus syntyy helposti wokki-vihanneksista ja Härkiksestä. Wokinhan voi tehdä alusta asti itse tuoreista vihanneksista – tai kiirepäivänä helpottaa aikatauluja käyttämällä pakastevianneksia.

Itse tein oikeastaan niiden kombon. Pakastevihanneksissa ei ole ihan tarpeeksi makua meille, eli ensin kypsensin pannulla tuoretta valkosipulia, inkivääriä, chiliä ja punasipulin oliiviöljyssä pieninä paloina. Sitten lisäsin pari pussia pakastewokki-vihanneksia. Kun ne olivat kypsyneet, lisäsin sekaan Härkiksen, joka lämpeni muutamassa minuutissa. Maustoin vielä chilitahnalla, pippurilla ja suolalla ja lopuksi silppusin pinnalle tuoretta ruohosipulia ja korianteria.

Koko suoritukseen meni noin vartti ja palaute oli ylistävää : ) Härkis yllätti sopivuudellaan wokkiin. Sen pehmeä suutuntuma on wokissa oikeastaan parempi kuin perinteisten kanasuikaleiden tai jauhelihan ja lisäksi se imaisee mausteet miellyttävän pehmeästi. Suosittelen kokeilemaan, tästä tulee varmasti ainakin meidän pöytäämme yleinen arkiruokapelastus, jota voi hyvin säätää ja soveltaa aina hieman erilaiseksi variaatioksi.

Härkishän on kotimainen Verson syksyllä markkinoille tuoma härkäpapuvalmiste, jonka käyttö on helppoa ja säilyvyysaika pitkä. Proteiinirikkaat härkäpaputuotteet sopivat vegaaniseenkin ruokavalioon ja ovat osaltaan rikastuttaneet meidän ruokailuja ja lisänneet kasvisruokapäiviä reilusti. Tämä varmasti on yksi syy siihen, että mieheltä mitattiin tällä viikolla puoleen laskeneet kolesteroli- ja verensokeriarvot verrattuna 7 kuukauden takaiseen mittaukseen. Hiilareita meillä on syötykin maltillisesti jo vuosia ja itse olen aina syönyt roppakaupalla kasviksia, mutta juuri tämänkaltaisten tuotteiden avulla niitä on helppoa lisätä koko perheen ruokailuihin. Muita Verson tuotteista ideoimiani reseptejä löytyy blogista täältä.

Härkis-vihannes wokki

2 valkosipulin kynttä

2 cm punaista chiliä

2 cm tuoretta inkivääriä

1 punasipuli

oliiviöljyä paistamiseen

2 pussia pakastettuja wokki-vihanneksia

1 Härkis

suoaa, pippuria, chilitahnaa (esim. Sambal Oelek)

reilusti ruohosipulia ja korianteria tai muita tuoreita yrttejä

  1. Kuori valkosipuli ja silppua se sekä chili, inkivääri ja punasipuli veitsellä pieniksi paloiksi.
  2. Kuullota ne oliiviöljyssä wokki-pannulla (tavallinenkin pannu käy).
  3. Lisää öljyä ja pakastevihannekset ja kypsenä.
  4. Lisää Härkis ja kuumenna.
  5. Mausta ja leikkaa päälle reilusti tuoreita yrttejä.

*Yhteistyössä Verso Food