Food: Härkäpavut

Joulupiparkakut uudella twistillä – ja proteiinipiristeellä

11.12.2016 Teksti: inspirations

Joulupiparkakut uudella twistillä - ja proteiinipiristeellä piparkakut-taikinajoulupiparit-servetilla joulupiparit-sydan-ja-rouheet piparkakut-verso

Joulupiparkakut uudella twistillä – ja proteiinipiristeellä

Joulupiparkakkuja ei kannata keksiä uudelleen, eikä muutenkaan muuttaa turhan radikaalisti. Ne kuuluvat jouluperinteeseen ja ovat ansainneet paikkansa sellaisenaan. Kuitenkin pieni terveellisyyden lisääminen ei ikinä ole pahaksi näihin kaiken ikäisten herkkusuiden perinnemakupaloihin. Toisaalta on myös kiva vähän säätää koostumusta, välillä pehmeämpään ja välillä rouheisempaan suuntaan.

Härkäpapurouheseoksella voi korvata osan kaikissa leivonnaisissa käytettävistä jauhoista tai toteuttaa vaikka kokonaan jauhottomia makeita tai suolaisia leivonnaisia. Nopein tapa lisätä härkäpapujen hyviä kasviproteiineja ja muita ravinnerikkaita aineita joulupiparkakkuihin, on lisätä Verson Härkäpapurouheseosta valmiiseen taikinaan. Leivonnaisen koostumuksesta tulee hieman pehmeämpi (minusta parempi!) ja halutessa rouheisempi. Näin piparkakuistakin saa helposti loihdittua perinteisen maukkaan, mutta hieman uudenlaisen ja terveellisemmän välipalaherkun.

Verson kivat härkäpaputuotteet inspiroivat moniin tuttujen ruokien hienosäätöihin samoin kuin ihan uudenlaisiin ruokaideoihin, joita ei ole aikaisemmin tullut edes mieleen. Muita härkäpapujen inspiroimia ruokaideoitani jouluherkkuihin, arkiruokiin, välipaloihin, aamiaisiin ja jälkkäreihin löydät täältä.

Härkäpapurouhesos-joulupiparit

400 g pakastetaikinaa tai itsetehtyä piparkakkutaikinaa

2 dl Verso Härkäpapurouheseosta

  1. Jos käytät valmistaikinaa, sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Jauha Härkäpapurouheseosta tehosekoittimessa. Se tulee ihan hetkessä rakeiseksi, jolloin taikinaan jää vähän tekstuuria ja rouheisuutta. Hieman pidempään jauhettuna se tulee jauhemaiseksi, ja sulautuu täysin taikinaan ja tekee siitä pehmeämpää.
  3. Sekoita Härkäpapurouheseos taikinaan ja vaivaa tasaiseksi käsin.
  4. Leivo piparit tavalliseen tapaan ja koristele halutessasi.

*Yhteistyössä Verso Food