Food: Kasvislisukkeet

Riisitön kukkakaalirosotto tuo vaihtelua arkiruokiin

12.12.2016 Teksti: inspirations

Riisitön kukkakaalirosotto tuo vaihtelua arkiruokiin

Kukkakaalirosotto tuo vaihtelua arkiruokiin. Se valmistuu nopeasti ja maistuu tutulle risotolle, kuitenkin vähän uudella tavalla. Kukkakaali hurahtaa hetkessä riisimäiseksi tehosekoittimen silppurissa. Härkis tuo pehmeyttä ruokaan ja toistaa ihanasti tulistenkin mausteiden makuja. tekokuvat-2harkis

wokkipannu-2 annos-4 lautaellaRiisitön kukkakaalirosotto tuo vaihtelua arkiruokiin ja näitä ohjeita kai ei koskaan tulee liikaa? Helppoja arkiruokia, jotka maistuvat melkein jokaiselle, sopivat eri ruokavalioihin ja joita ei tarvitse orjallisesti noudattaa, vaan voi säätää senkin mukaan, mitä keittiöstä löytyy.

Oh yes, kukkakaaliriisi (siis oikeasti riisitön sellainen) sopii hyvin myös vhh- ja kasvisruokavalioihin. Sitä popsivat mielellään myös perheen pienimmät (sen iänikuisen makaronilaatikon sijaan) ja ainakin meillä mieskin kiitteli, että Härkishän sopii risottoon paremmin kuin moni liha ja että oli oikeastaan luullut kukkakaalin olevan kuskusia tai jotain uudenlaista riisiä.

Maustaa ruoan voi ihan oman mielen mukaan. Itse hinkuan talvella usein lämmittävää chiliä ja tuoksuvaa valkosipulia. Niiden lisäksi intialainen juustokumina on kuin tehty tähän pehmeään herkkuun, joka viimeistellään vielä parmesaanilla ja tuoreilla yrteillä.

Lisää erilaisia härkäpapureseptejä toteutettuna Verson kotimaisista, protskurikkaista tuotteista löydät blogin aiemmista postauksista täältä.

Härkis-kukkakaalirisotto

1 Härkis

1 kukkakaali

2 porkkanaa

1 punasipuli

1 paprika

2 valkosipulin kynttä

pieni pala punaista chiliä

oliiviöljyä paistamiseen

suolaa, pippuria, savupaprikaa, juustokuminaa

parmesaaniraastetta

tuoreita yrttejä (esim. ruohosipulia ja basilikaa)

  1. Silppua kukkakaali tehosekoittimen silppurissa
  2. Silppua myös porkkanat, paprika, kuorittu sipuli ja valkosipulin kynnet sekä chili
  3. Lämmitä öljyä wokkipannussa ja kyspytä siinä kukkakaalisilppu muutamassa minuutissa. Lisää välillä oliiviöljyä.
  4. Sekoita joukkoon muut vihannekset ja kypsytä muutama minuutti.
  5. Mausta
  6. Sekoita vielä ja lisää pinnalle reilusti parmesaaniraastetta sekä tuoreita yrttejä

*Yhteistyössä Verso Food