mind: Oma elämä

Kalenteri vuoden aarrekarttana

23.12.2016 Teksti: inspirations

Kalenteri vuoden aarrekarttana

Mun 2016. Tyttären tekemä joululahjakalenterini viime vuodelta ♥ Paras ikinä. Valmiiksi käsinkirjoitettuna tärkeitä päiviä, kauniita ajatuksia ja inspiroivia kysymyksiä. When was the last time you did something for the first time? Ehkä tällä kalenterilla oli ajateltua suurempi vaikutus koko vuoteen : ) Se muuttui kuin vuoden Aarrekartaksi. Sanon aina, että kun asiat sanoo ääneen, ja varsinkin kun suunnitelmat, toiveet ja ajatukset kirjoittaa tai piirtää, ne alkavat muuttua suunnitelmiksi ja konkretisoituvat helpommin.

Ja minkälainen on ollut mun 2016? Uskomaton. Toisaalta nopeasti rullaavaa arkea, mutta toisaalta täynnä niin paljon kaikkea, etten olisi voinut ikinä vuotta aikaisemmin tietää tai edes arvata. Ja paljon niitä ensimmäisiä kertoja elämässä myös.

Vuosi alkoi hyvää oloa täynnä olevalla unelmamatkalla ja tehoannoksella joogaa. Totaali-irrottautumisella arjesta. Ihan uudenlaisilla jutuilla. Ehkä se olikin yksi iso juttu. Vuoden alun merkitys koko vuoteen. Kaukaa oli helpompi nähdä oma elämänsä Suomessa ja miettiä sen suuntaviivoja. Ajatella vähän sitä, missä olen nyt ja missä haluaisin olla vuoden ja vuosien päästä.

Kesä toi mukanaan uusia, ihania ihmisiä. Lähempää ja kauempaa ja lomalla tehtiin yhdessä paljon. Enemmän kuin kesälomilla yleensä. Lämpöä kaipasin, toivottavasti sitä saadaan enemmän ensi kesänä.

Oma työelämä on kehittynyt juuri sellaiseen suuntaan kuin olen toivonut. Blogikin on saanut enemmän tilaa omana luovana projektinani. Syksy oli toisaalta nopeasti rullaavaa arkea, joka sisälsi ajoittain liian vähän aikaa esim. ystäville. Päivät duunia, kunnosta huolehtimista (edes vähän), iltaisin (edes pieniä) hetkiä sohvalla miehen kanssa takkatulen ja lempisarjan kanssa ja silmät lurpsahdellen.

Lapsille syksy toi sitäkin isompia juttuja. Vai olisinko ajatellut, että tämän vuoden joulun kelenterintekijä viettääkin tropiikissa (ilman minua!) ja taas poika tulee kotiin yliopistosta, toiselta puolelta maailmaa.

Ensi vuodelle haluan olla avoin.

2017  kalenteriin tai aarrekarttaan voisin kirjoittaa (ja piirtää):

♥ paljon rakkautta

♥ terveyttä

♥ aamujoogaa ja iltalenkkejä, terveellistä ja inspiroivaa ruokaa

♥ luonnossa liikkumista, auringonnousuja ja -laskuja, merta ja saaristoa

♥ luovuutta ja inspiroivaa arkea

♥ paljon aikaa perheelle ja ystäville

♥ onnistumisia ja entistä luovampia juttuja

♥ tasapainoa, pieniä kivoja juttuja arjessa ja joitain kohokohtia

♥ lisää uusia kokemuksia, ensimmäisiä kertoja

♥ uusia paikkoja

♥ ja sitä lämpöä