Food: Jogurtit ja smoothiet

Energisvoiva ja nesteyttävä kookosvesi-smoothie antaa kyytiä turvotuksille

27.12.2016 Teksti: inspirations

Energisvoiva ja nesteyttävä kookosvesi-smoothie antaa kyytiä turvotuksille Niin paljon kuin joulusta ja jouluruoista pidänkin, eilen aamulla elimistö vaati raikastusta. Energisvoiva ja nesteyttävä kookosvesi-smoothie antaa kyytiä turvotuksille. Suolaisten kalojen ja muiden jouluherkkujen sekä epäsäännöllisen rytmin jälkeen (tai väliin) oli aamulla tarve saada raikas ja energisoiva smoothie antamaan kyytiä silmien alle pakkaantuvalle turvotukselle.

Joulun jälkkäreihin suunnittelemani ananas oli jäänyt käyttämättä ja pakastimesta nappasin ison pussin mustikoita. Banaaneita meillä on aina kylmiön kulmassa, joulunakin. Inkivääri on ollut aamu-smoothiemme vakkariaine kesästä asti. Nesteeksi käytin tällä kertaa uutta suosikkiani, kookosvettä. Ihan tajuttoman hyvää kylmänä sellaisenaan tai smoothiessa. (Puhdistamon kookosvesi on oma suosikkini ja se näyttää olevan edelleen tarjouksessa). Kookosvesi on tehokas nesteyttäjä, suurin osa siitä on vettä ja sen omat elektrolyytit auttavat kehoa nesteytymään paremmin ja parantavat hermoston toimintaa. Kookosvedellä on paljon muitakin terveysvaikutuksia, voisin kirjoittaa niistä myöhemmin ihan erikseen.

Energisvoiva ja nesteyttävä kookosvesi-smoothie

1 kookosvesitölkki

0.5 l jäisiä mustikoita

2 banaania

reilu pala tuoretta ananasta

1 cm inkivääriä

  1. Kuori ja palastele ananas ja inkivääri
  2. Sekoita kaikki aineet blenderissä tasaiseksi