Food: Juustot

Aura-hyydyke uudenvuoden pöytään

28.12.2016 Teksti: inspirations

Aura-hyydyke uudenvuoden pöytään Aura-hyydyke uudenvuoden pöytään: Anoppini tekee ehkä maailman parasta Aura-hyydykettä. Itsekin olen tehnyt siitä joitain versioita, esim. granolan kanssa, ohje täällä. Hyydyke sopii hyvin vaikka irtopohjavuokaan tai perinteiseen reiälliseen kakkuvuokaan, jolloin keskelle voi asetella hedelmiä, marjoja tai pähkinöitä. Minusta tämä anopin uusin luomus, Tapaninpäivän korkea malli oli erityisen kaunis ja huurteiset karpalot sopivat hyvin joulun aikaan. Aura-hyydyke sopii hyvin esim. glögin tai kuohuvan kanssa ja hyvin suolaiseksi herkuksi uudenvuoden pöytään.

Aura-hyydyke uudenvuoden pöytään4 dl kermaa

3 pussia Aura murennettua (tai 2 kokonaista Auraa, jotka murennat itse)
200 g rahkaa (raejuustokin käy)
200 g creme fraichea
11 liivatelehteä
0,5 dl sitruunamehua

pinnalle mantelirouhetta

  1. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
  2. Vaahdota kerma ja sekoita siihen lusikalla Aura, rahka ja creme fraiche.
  3. Liuota liivatteet kylmässä vedessä, puserra kuiviksi ja sekoita kuumaan sitruunamehuun.
  4. Sekoita muihin aineisiin ja kaada irtopohjavuokaan. Hyydytä 5 tuntia tai yön yli.
  5. Ripottele pinnalle mantelirouhetta.
  6. Tarjoa raikkaiden hedelmien kanssa.