mind: Ajatuksia

Arvot motiiveiksi tämän vuoden tavoitteille

5.1.2017 Teksti: inspirations

Arvot motiiveiksi tämän vuoden tavoitteille  Arvot motiiveiksi tämän vuoden tavoitteille.

Olimme juuri tyttären kanssa tulleet Thaimaan hotelliin. Väsynein silmin aikaerosta ja pitkistä lennoista pääsimme ihmettelemään hotellin värikästä, herkullista ja kuumaa uudenvuoden juhlaillallista ennen kuin kaaduimme sänkyyn uupuneina ja onnellisina. Tällaisina muistan viime vuoden ensimmäiset hetket. Niitä seurasi pari viikkoa rentoa nautintoa ja hyvä ja kokemusrikas vuosi perään.

Teki mieli julkaista tämä kuvasetti tänään monestakin syystä. Tropiikin kuvat lämmittävät, kun ulkona on paukkuva pakkanen. Perhe on taas tänään isosti mielessä, kun poika saateltiin kentälle jatkamaan opiskelujaan Jenkkilään lähes kolmen viikon kivan jouluoman jälkeen. Ja muutenkin uusi vuosi on taas aluillaan.

Olen ottanut rauhallisesti uuden vuoden tavoitteiden laatimisen. Lupauksia uudelle vuodelle en oikein harrastakaan. Ja erilaisia tavoitteitakin teen yleensä pitkin vuotta paloina, viikoiksi, päiviksi ja kuukausiksi. Mutta vuoden alku tietysti on hyvä aika miettiä isompaa kuvaa.

Toiveena tietysti on, että saisi viettää taas yhtä ihanan vuoden kuin edellinenkin. Että perhe ja läheiset olisivat onnellisia ja terveitä. Ja kun näitä ikimuistoisia hetkiä syntyisi taas tähänkin vuoteen. Niin kuin varmasti syntyykin.

Työrintaman tavoitteissa olen rauhallinen, tyytyväinen ja odottava. Edellisen työntäyteisen vuoden jälkeen on paljon uutta jo ilmassa. Viime vuoden olen entistä tarkemmin kuulostellut itseäni. Sitä, mikä tuntuu hyvälle. Tunnistanut selkeämmin, minkä tekeminen on oma intohimoni. Siinä olen myös parhaimmillani. Kuulostaa tosi kliseiseltä, mutta niin se vain on, että näiden asioiden tajuamiseen pitää usein tallata pitkä polku. Kokea paljon yrityksiä ja erehdyksiä.

Nyt tunnistan paremmin asiat, jotka vievät elämääni oikeaan suuntaan ja luulen, että isojakin muutoksia on taas tulossa. Haluan työn olevan entistä enemmän osa minua, elämää ja hyvinvointia kuin irrallinen palanen. Noudattavan niitä arvoja, joita elämältä yleensäkin haluan. Silloin työ antaa enemmän kuin ottaa. Tämän ajatuksen mukaan pyrin tekemään oikeita valintoja, käyttämään aikani oikeisiin asioihin ja luotan, että tulokset puhuvat puolestaan. Aika abstraktia tavoitteiksi, mutta uskon että kun tavoitteiden arvot ja niihin liittyvät motiivit ovat kohdallaan, on helpompi tehdä ratkaisuja ja valintoja niissä konkreettisissa jokapäiväisissä ja viikkoisissa tehtävissä ja samalla valita oikeita ihmisiä ympärilleen.

Arvojeni tulee olla aitoja ja positiivisia, saada aikaan hyvää ja hyvinvointia muille ja itselle, korostaa kauniita asioita sisäisesti ja ulkoisesti, tuntua hyviltä ja oikeilta ja laittaa hyvää kiertämään. Oikeasti näitä arvoja voi soveltaa ja laittaa käytäntöön hyvin monenlaisissa tehtävissä, töissä ja projekteissa. Oikeastaan todella usein olemme valintojen edessä,  joista on helppo tehdä ratkaisu, kun miettii oikeita motiiveja.

Kommentit (2)

Hei Milla ja kiitos ihanasti mieltä lämmittävästä kommentistasi 🙂 Hienoja hetkiä ja kaunista vuotta 2017 sinullekin!

Oih, nuo kuvat, nuo herkut, nuo värit! Ihana aloitus vuodella – ja hauskaa vaihtelua muun blogimaailman lumenvalkoiselle värimaailmalle.
Ihanaa, että uudenvuodenlupausten sijaan voi keskittyä rakentamaan omien arvojen mukaista arkea. Hienoja hetkiä siis vuoteen 2017!

Hei Milla ja kiitos ihanasti mieltä lämmittävästä kommentistasi 🙂 Hienoja hetkiä ja kaunista vuotta 2017 sinullekin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *