mind: Onni ja kiitollisuus

Uusi vuosi ja uusi suhtautuminen aamuihin

6.1.2017 Teksti: inspirations

Uusi vuosi ja uusi suhtautuminen aamuihin Ihana aamu tänään. Nukuin aika huonosti yöllä ja näin omituisia unia. Mielessä taisi pyöriä poika, joka istui lentokoneessa matkalla maailmalle ja äidin alitajunta odotteli viestejä puhelimeen. Sitten jossain vaiheessa aamuyötä mietin taas tätä uutta vuotta ja mitä siitä ajattelen. Kerroinkin, että haluaisin muokata siitä yhä enemmän omien arvojeni mukaisen. Usein varhain aamulla herään valmiiden ajatusten kanssa, jos joku asia on ollut mietinnässä.

Kirkkain ajatus oli oma suhtautuminen ja asenne vuoden tarjoamiin päiviin, mahdollisuuksiin ja hetkiin. Päätin, että haluan olla mahdollisimman avoin uusille asioille, mutta pitää mielessäni ne omien arvojeni mukaiset päätökset ja valinnat. Mutta samoin päätän ja valitsen oman suhtautumistapani asioihin. Sillä, millä asenteella ja mielialalla valitsemme suhtautua asioihin, on suuri merkitys päivän, viikon ja koko vuoden kulkuun. Aloitanko aamun kiireisesti ja kuljen automaattisesti päivän läpi. Vai päätänkö tehdä jokaisesta hetkestä, päivästä ja kohtaamisesta edes hieman merkityksellisemmän, iloisemman, onnellisemman. Minkälaisilla tunteilla ja ajatuksilla täytän tämän vuoden päivät.

Tämä aamu tarjosi siihen heti hyvää harjoitusta. Sekalaisesti nukutun yön jälkeen olisin voinut tuntea itseni väsyneeksi ja kränkäksi. Lisäksi lämpömittari valahti alle kahdenkympin täällä rannikollakin. Ja voin tunnustaa, että olen enemmänkin kesän lapsi (tai trooppinen eläin) kuin arktisten olosuhteiden ihailija. Tänään päätin toisin. Sillä mennään, mitä on tarjolla ja tehdään siitä parasta mahdollista. Paksut vaatteet päälle ja hymyssä suin aurinkoon. Ja mikä upeus siellä olikaan tarjolla! Kiertelimme miehen kanssa ranoilla. Otin nämä muutamat kuvatkin. Istahdimme rannassa olevan pukukopin penkille ottamaan aurinkoa… ja todellakin, ensimmäinen kevään tuntuinen hetki oli huumaava ♥. Ihanaa valohoitoa ja jättilataus energiaa koko päiväksi, eikä väsymyksestä ollut enää tietoakaan.

Aamuilla ja niihin suhtautumisella on iso merkitys siihen, miten päivä lähtee rullaamaan. Tästä oli hyvä aloittaa päivä. Nyt on sauna lämpenemässä ja ajattelin hemmotella itseäni pienillä spa-hoidoilla vapaan iltapäivän kunniaksi. Ihanaa viikonlopun alkua!