travel: Suomi

Lux Helsinki kannattaa kokea

9.1.2017 Teksti: inspirations

Lux Helsinki kannattaa kokea

Kävimme lauantaina Helsingin upeassa valoshowssa. Lux Helsinki kannattaa kokea. Vaikka asummekin Helsingissä, oli tämä ensimmäinen kerta minulle ja ehdottomasti näkemisen ja suosittelemisen arvoinen. Ilmakin oli täydellinen edellisen päivän paukkupakkasen jälkeen. Juuri sopivan mittaisella iltalenkillä ehtii hyvin ihmetellä koko reitin läpi. Illalla kahdeksan jälkeen väkeä oli vielä paljon liikkeellä, muttei enää liikaa.

Omat suosikkini olivat Helsingin ikonisten rakennusten valaistukset; Suurkirkko, Espan pastellitalot ja Sokeripala eli Stora Enson pääkonttori. Mutta oli siellä paljon muutakin kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa. Lux Helsinki 2017 on vielä ilonamme tänään klo 17-21 eli kannattaa käydä katsastamassa, jos mahdollista.

Kauppatorin laidalla on esillä Luxin teosten suunnitelmat ja sieltä voi myös ostaa lämmintä mehua ja evästä ja jokunen liikekin oli vielä myöhään lauantai-iltana auki, jos halusi poiketa reitin varrelta sisätiloihin.

Tosin sään ennustetaan pysyvän leutona ja ihanteellisena ulkoilukelinä iltaan asti. Minusta on todella positiivista, että näitä kivoja koko perheen tapahtumia järjestetään ja erityisesti se, että niihin osallistutaan niin aktiivisesti. Kaikki kiva tekeminen ja aktiviteetti kaupungin kaduille on erittäin tervetullutta kaikkina vuodenaikoina. Ja upea valoshow on kuin tehty pimeisiin talvi-iltoihimme. Jokaiselle päivälle on ennustettu 40 000 kävijää, mutta koska reitti on tarpeeksi laaja ja auki viisi perättäistä päivää, ei liikaa tungosta ainakaan tuohon lauantai-iltaan osunut. Joihinkin kohtiin, joissa jäätiin lukemaan  tekstiä tai kuuntelemaan tarinaa, osui pieni ruuhka, mutta siitäkin selvittiin muutamassa minuutissa.