Käsityöt ja taide

Ihanat lahjat: Käsintehty pipo ja kaulaliina alpakkalangasta

18.1.2017 Teksti: inspirations

Ihanat lahjat: Käsintehty pipo ja kaulaliina alpakkalangasta

Sain ystävältä joululahjaksi tämän tosi mieleisen setin; ihanan rento isotupsuinen pipo ja tarpeeksi leveä kaulaliina. Kaislan väri sopii hyvin rouheaan neulepintaan ja yleensäkin useimpiin vaatteisiin ja asusteisiin. Se taitaa olla värinä yksi omia ikisuosikkejani valkoisen rinnalla.

Itsetehdyt lahjat ovat ihania!! Aika on niin arvokasta valuuttaa, että niiden arvo säilyy ja muistuu mieleen aina lahjaa käyttäessä. Joka kerta muistaa olla kiitollinen siitä, että ystävä on uhrannut niin paljon omaa aikaansa ja ajatuksiaan neuloessaan niitä silmu silmulta ihan minulle.

Näiden lanka on miellyttävää ja luulin sitä puuvillaksi, mutta juuri kun tätä tekstiä naputtaessa kysyin asiaa tekijältä, kilahti vastaus, että langassa on 72% alpakkaa, 21% polyamidia ja 7% villaa. Nyt kun säät ovat sahanneet kovista pakkasista plussaan, tuntuu tämä setti olevan sopiva aina. Se lämmittää pakkasella, muttei hiosta eikä kutita ollenkaan edes pikkuplussalla, vaan tuntuu juuri sopivalta.

Alpakka on minulle aika uusi tuttavuus. Sain edellisenä jouluna huivin alpakkalangasta pojan silloisen Chicagon host-perheen isoäidin tekemänä. Hän kasvattaa alpakoita omalla pihallaan ja oli itse tehnyt ja värjännyt langatkin huiviin. Se näyttää ihan ohuelta sisähuivilta, mutta lämmittää todella miellyttävästi. Lanka jotenkin säilyttää itsenäisesti lämpöä, vaikka ympäristö on kylmä. Tämä monipuolisuus ja miellyttävyys taitaa olla sitten alpakan ominaisuuksia…

Olen ikuinen huivien ja pipojen suurkuluttajalle. Olen niin vilukissa ja varsinkin pääni on niin kylmänarka, että käytän pipoa ulkona läpi talven säällä kuin säällä – ja joskus sisälläkin. Enkä pelkästään huonona hiuspäivänä, vaan silloin kun toimiston isoista ikkunoista vetää liikaa pakkasilmaa tai merituulta. Olen huomannut, että niska jäykistyy helposti kylmästä, mikä saa taas aikaan päänsärkyä – ja pelastus on aina pipo päähän.  Oikeastaan minusta on ihanan tuntuista pitää pipoa päässä… enkä varmaan ole ainoa, usein pienet vauvatkin rauhoittuvat ja saavat turvaa pipoista, joillain meitä se on tainnut jäädä päälle niistä ajoista asti 🙂 Pipo vaimentaa ihanasti ympäristön melua ja tuulta ja saa päähän miellyttävän pehmoisen olon. Sitä paitsi pipo on tosi kiva asuste, sen voi yhdistää hyvin arkipukeutumiseen vaikka toimistollakin.