style: Sisustus

Valossa kylpevä makuuhuone

21.1.2017 Teksti: inspirations

Valossa kylpevä makuuhuone Voi miten nautin valosta!! Olo on aurinkoisina päivinä niin paljon energisempi ja mieli kevyempi. Tänään minusta tuntui ensimmäistä kertaa, että aurinko on jo reilusti ylempänä taivaalla ja että päivät pitenevät nyt ihan silmissä.

Kotikin herää ihan erilailla talviuniltaan, kun auringonvalo täyttää huoneet. Makuuhuoneessamme on todella paljon ikkunoita, mikä on ihanaa juuri nyt, kevättä kohti mentäessä. Se on myös hyvin valkoinen ja minusta parhaillaan juuri auringonvalossa. Välillä mietin tummempia sävyjä, jotka toisaalta ovat makuuhuoneissa myös ihanan kotoisia ja lämpimiä. Toisaalta valkoisen tilankaan ei tarvitse olla kylmä tai tylsä. Hyvä keino tuoda siihen kiinnostusta on erilaiset tekstuurit, rosoinen ja kulunnut kalustepinta, tai pehmeät taljat ja tektiilit.

Yleensä kun tulen kotiin, varsinkin pitkän ja kiireisen päivän jälkeen, nautin eniten juuri makuuhuoneesta, joka on kotimme valkoisin tila. Se antaa mielellekin tilaa rentoutua ja tyhjentyä päivän hulinoista. Parasta sellaisena hetkenä on mennä loikoilemaan lattiataljalle ja nostaa jalat ylös seinää vasten tai pujahtaa lakanoiden väliin muutaman minuutin voimaunille. Sen jälkeen jaksaa taas kummasti.

Tänään olin oikeastaan extra-iloinen auringonvalosta. Kävin kuvaamassa kotikohteen, jossa ikkunoita oli monen metrin korkeudella ja vaaleista pinnoista heijastui valo todella kauniisti. Valolla on tietysti valokuvauksessa suuri merkitys, ja varsinkin luonnonvalolla suurissa tiloissa, joita on muuten niin hankala valaista luontevasti. Saan varmaan huomenna tai lähipäivinä jo kohteen kuvia valmiiksi ja voin laittaa joitain maistiaisia tänne blogiinkin.