mind: Onni ja kiitollisuus

6 syytä miksi liikunta tekee meidät onnelliseksi

4.2.2017 Teksti: inspirations

6 syytä miksi liikunta tekee meidät onnelliseksi Energistä viikonloppua!! Tiedämme, että liikunta on hyväksi. Se tekee meidät vahvemmamksi, nuorekkaammaksi ja aktiivisemmaksi. Mutta tiesitkö, että liikunta tekee meidät tutkitusti myös paljon onnellisemmaksi? Ei ole sattumaa, että treenaaminen ja aktiivisuus saa stressitasomme laskemaan ja onnellisuuden kasvamaan.

6 syytä miksi liikunta tekee meidät onnelliseksi

1. Se vapauttaa onnelisuuskemikaaleja aivoihimme

Dopamiini on ns. onnellisuushormonimme. Tutkimusten mukaan sen varastot hupenevat meistä iän myöstä. Siksi tarvitsemme koko ajan lisää dopamiinia tuottavia kokemuksia. Paras tapa? Liikunta: juokse, pompi, pelaa – ja ole onnellinen.

2. Vapauttaa stressistä

Treenaaminen ei vain laske stressiä suorituksen ajaksi, vaan auttaa kohtaamaan koko päivän rennommin ja stressittömämmin. Treenaamisessa altistamme ja opetamme elimistömme lievään stressitilaan, jolloin elimistömme alkaa sietää paremmin muita stressaavia asioita.

3. Energisoi

Vaikka työpäivä olisi ollut kuinka väsyttävä ja ilta vaikuttaisi uuvuttavalta, kannattaa kiskaista itsensä irti sohvalta ja pakottautua  salille tai raikkaalle lenkille. Mitä todennäkisemmin sen jälkeen olo on paljon energisempi kuin ennen sitä.

4. Vahvistaa itsetuntoa

Jos olo ei tunnu hyvältä omassa olemuksessa ja kropassa, voi se heijastella omaan itsetuntoon, työpäivään, sosiaalisuuteen ja elämään yleensäkin. Liikunnan tuoma muutos on nopea, eikä sen vaikutus ole vain ulkoinen, vaan saa meidät tuntemaan itsemme voimakkaaksi, ryhdikkääksi, pirteäksi ja onnelliseksi. Tyytyväisyys omaan itseemme kasvaa ja aktiivisuus buustaa tehokkaasti onnellisuuttamme.

5. Auttaa ahdistukseen ja unettomuuteen

Tutkimukset osoittavat, että urheileminen on yhtä tehokasta hoitoa ahdistukseen kuin terapia tai meditaatio. Säännöllisen liikunnan on myös osoitettu parantavan huomattavasti unen laatua ja helpottavan uniongelmia. Liikuntarutiinit saavat meidät myös aloitekykyisemmiksi ja haluamaan pompata sängystä ylös aamuisin. Se taas tekee meidät onnellisemmiksi, joka päivä.

Jos tänään sohva kutsuu ja ulkona näyttää pimeältä ja loskaiselta, kiskaise kuitenkin itsesi liikkumaan. Saat palkkioksi energiaa, itsetuntoa ja tyytyväisyyttä – ja saman säännöllisesti tehtynä kasvatat omaa onnellisuuttasi eämässä yleensäkin ♥