style: Kukat

Koti-inspiraationa valkoiset kukat

4.2.2017 Teksti: inspirations

Koti-inspiraationa valkoiset kukat Tänään on Koti-inspiraationa valkoiset kukat. Meillä ei ole kotona yleensä ollenkaan niin usein tuoreita kukkia kuin toivoisin. Mielikuvituksessani näen itseni pyöräilemässä ihanasta kukkakaupasta kotiin kukkamekossa retropyörälläni, tietysti pehmeässä iltavalossa ja kori täynnä erilaisia upeita kukkia, joita sitten asettelen olohuoneeseen, makuuhuoneeseen ja kylppäriin.

Totuus on kuitenkin hieman erilainen. Hoidan kauppakäynnit lähes aina autolla. Silloinkin ruokakasseja on jo ihan tarpeeksi. Eikä lähellämme oikein edes ole tarjolla muutenkaan ihania kukkakauppoja romanttisen polkypyörälenkin kohteeksi.

Koti-inspiraationa valkoiset kukat

Rakastan paljon kaikkia erilaisia kukkia, mutta suosikkejani yleensä ovat valkoiset. Ne tuovat ihan erityistä valoa ja energiaa tilaan. Nämä jouluamaryllikset ilahduttavat meillä vieläkin. Miten kätevää – kuukaudesta toiseen… ja hintakin oli oikeastaan nimellinen. Ostin Prismasta heti julun jälkeen viimeiset 4 krysanteemia hintaan euron kappale.

Ne alkoivat väsähtää ruukuissaan aika nopeasti. Katkaisin ne ja laitoin ne veteen, jossa ne ovat kukoistaneet siitä asti. Odotan jo kevättä ja kesää ja luonnonkukkia. Silloin tuoreiden kukkien pitäminen kotona on niin helppoa. Melkein joka kävelyltä maljakkoon kaunokaisia. Oikein haistan jo mielessäni kielojen ja syreenien tuoksun alkukesän kävelyillä.

Kuvien maljakko on 1800-luvun käsintehtyä lasia ja kirpparilöytö muutaman vuoden takaa. Se on ihanan suuri ja selkeä. Parin kuukauden päästä otan siihen jo omenapuun oksan avaamaan ensimmäiset kukkansa.

Kommentit (2)

Heh! Olet TODELLAKIN oikeassa. Näköjään minulla on jo kevät ja krysanteemit mielessä. Täytyypä korjata, kiitos Merja, että korjasit asian kommentissa!!

Krysanteemejä? Nehän ovat amarylliksiä.

Heh! Olet TODELLAKIN oikeassa. Näköjään minulla on jo kevät ja krysanteemit mielessä. Täytyypä korjata, kiitos Merja, että korjasit asian kommentissa!!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *