style: Sisustus

Uusi kaktuspöytä olohuoneeseen

8.2.2017 Teksti: inspirations

Uusi kaktuspöytä olohuoneeseen Uusi kaktuspöytä olohuoneeseen…  Kaktusvillitykseni on kasvamaan päin ja nyt siihen on meillä varauduttu miehen tekemällä kaktuspöydällä. Oikeastaan siinä ei ollut kovinkaan paljoa nikkaroimista. Meri toi kesällä laudoista tehdyn levyn ulkosaareen. Sen pinta on kauniin harmaaksi aaltojen ja auringon kuluttama ja minä halusin sen kotiin odottamaan jotain sopivaa käyttötarkoitusta. Mies yhdisti levyn vanhaan pullolaatikkoon, jossa on samanlainen pinta ja joka kätkee nyt sisäänsä viltin ja lehtipinon. Kokonaisuus toimii siis oikein hyvin myös sohvan sivupöytänä.

Uusi kaktuspöytä olohuoneeseen

Kun levy löytyi rantakalliolta, mielessäni oli tehdä (=tilata mieheltä) siitä parvekkeelle yrttipöytä, mutta ainakin nyt talvella se saakin toimia sisällä olohuoneessa kaktusten alustana. Keväällä se saattaa muuttaa kaktuksineen ulos, jonne se sopii ihan yhtä hyvin. Kaktusten pitäisi nauttia ulkoilmasta ja kukkiakin siellä helpommin kuin sisällä, kunhan lämpötila ei laske liian kylmäksi yölläkään. Toisaalta esim. viime heinäkuun yöt olisivat ilmeisesti olleet Helsingissäkin kaktuksille jo liian kylmiä.

Vanha kulunut pöytä sopii minusta hyvin veistoksellisten kaktusten ja eri sävyisten saviruukkujen kanssa. Aikaisemmin olin suunnitellut betoniruukkujen hankkimista, mutta löysin perinteisempiä saviruukkuja kauniissa harmaan sävyissä Prismasta ja ihastuin niihin heti. Ja erityisen hyvin kaktuspöytä sopii taas niihin tarinoita kertoviin huonekaluihin, joista niin paljon pidän. Voinhan ainakin kuvitella mistä se on meidän saareemme seilannut.