Food: Jogurtit ja smoothiet

Vihersmoothie-kulho täynnä terveellisiä ja energisoivia aineita

15.3.2017 Teksti: inspirations

Vihersmoothie-kulho täynnä terveellisiä ja energisoivia aineita

Viherkasvien suosio kasvaa jatkuvasti, kun niiden terveyshyötyjä tuodaan esille. Kun Ruotsin elintavikevirasto analystoi 40 suosituimman vihanneksen sisältämiä ravintoaineita, koko kärkiviisikko koostui tummanvihreistä kasviksista: Siihen kuului pinaatti, nokkonen, vihreä papu, parsakaali ja herne (lisää tietoa täällä). Vihreiden kasvien terveellisyyttä alettiin ylistää jo 70-luvulla, jolloin vihermehut alkoivat yleistyä. Lehtivihreä on molekyylirakenteeltaan lähes hemoglobiinin kaltaista. Vihreiden lehtien monien terveysvaikutusten ajatellaan johtuvan niiden monista bioaktiivisista aineissa, jotka toimivat syöpää ehkäisevästi, vahvistavat ihossa immuunipuolustuksessa tärkeitä soluja ja ehkäisevät tulehduksia.

Kaikki eivät edes erityisemmin pidä salaateista tai kasvisten popsimisesta sellaisenaan. Silloinkin reiluja määriä tuoreita vihreitä kasviksia on helppoa syödä maukkaassa muodossa vihresmoothieissa ja niistä tehdyissä kulhoissa. Työpäivänkin jaksaa paljon paremmin ja ilman ruokailun jälkeistä väsymystä vihertannauksen jälkeen kuin nälkäisenä tai raskaamman välipalan syötyään.

Vihersmoothie-kulho täynnä terveellisiä ja energisoivia aineita

1 jäinen banaani (jäädytetty palasina)

1 tuore banaani

iso kourallinen lehtikaalia

reilu pala parsaa

2 avokadoa

pala kurkkua

1 verigreipin mehu

1 dl kookosvettä