travel: Havaiji

Lomafiiliksiä Oahun Makapu´ussa (ja Havaijin julkinen liikenne)

3.4.2017 Teksti: inspirations

Lomafiiliksiä Oahun Makapu´ussa

Lomafiiliksiä Oahun Makapu´ussa maantai-illan piristykseksi taas Juliaanan Havaijin kuukausilta, tällä kertaa Oahun saaren itäosasta, Makapu´usta. Se tunnetaan korkalla ylväänä seisovasta majakastaan sekä luonnon muodostamista altaista rannassa.

Liikenne ja bussit

Makapu´uhun ajaa Honolulun Waikikilta puoli tuntia ja sinne pääsee bussilla tai vielä nopeammin autolla. Tosin kellon aika vaikuttaa matka-aikaan paljon, koska Honolulussa on ruuhka-aikaan Los Angelesin jälkeen USAn suurimmat ruuhat. Tiet ovat alimitoitettuja liikenteelle.

Tosin siellä on myös USAn paras julinen liikenne eli bussit ovat moderneja ja siistejä ja niillä pääsee kaikkialle. Bussilla ajaminen ei kuitenkaan ole kovin nopeaa matkantekoa, koska aikatauluista ei pidetä juurikaan kiinni, niin kuin meillä on totuttu. On enemmänkin normaalia, että bussit ovat paljon myöhässä ja kuski voi pysähtyä juttelemaan kaverilleen pitkäksikin ajaksi. Onneksi se ei usein lomalaisia haittaa, ja useimmathan päätyvät Havaijin saarille lomailemaan.

Bussilipuissakin on vielä ihan oma filosofiansa. Kuukausikortti ostetaan aina kalenterikuukaudeksi, ei siis seuraavaksi 30 päiväksi. Eli jos Havaijille menee kuun puolessa välissä, pitää ostaa koko kuukauden kortti pariksi viikoksi. Seuraavaksi lyhin on 4 päivän kortti.

Matkakuume on täällä taas kasvamassa. Näistä turkooseista merikuvista ja sinisistä taivaista en kuvinakaan varmaan saa ikinä tarpeekseni.

Pian meillä onneksi päästään varmaan näkemään paljon lisää Havaijin kuvia ja kuulemaan tarinoita, kun siellä ystävystynyt kaveriporukka (kuvissakin) tulee meille pääsiäisviikonlopuksi. Olen kuullut heistä jo niin paljon tarinoita, nähyt kuvia ja jutellut Facetimessakin, että tuntuu kuin tuntisin jo koko porukan ♥.

Kuvat täältä

Kommentit (2)

Kiitos. Se varmasti on yksi upeimmista luonto- (ja muutenkin) kohteista joku päivä käytäväksi.
Kroatia on myös omalla listallani, vielä käymättä. Antoisaa reissua sinne!

Onpa hienon näköistä! Hawaii on yksi unelma mikä pitää joku päivä totuttaa. Tällä hetkellä torstaina alkava Splitin reissu saa riittää 🙂

https://faijahommia.fi/

Kiitos. Se varmasti on yksi upeimmista luonto- (ja muutenkin) kohteista joku päivä käytäväksi.
Kroatia on myös omalla listallani, vielä käymättä. Antoisaa reissua sinne!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *