Food: Alkuruoat

Porkkana-hummusruukut keväisiksi alku- ja välipaloiksi

6.4.2017 Teksti: inspirations

Porkkana-hummusruukut keväisiksi alku- ja välipaloiksi

Porkkana-hummusruukut keväisiksi alku- ja välipaloiksi tuo pirteää väriä keväiseen pöytään. Minusta pääsiäisen ajassa parasta on kevät; ihana aurinko ja valoisat illat pitkän talven jälkeen.

Puutarhakin heräilee jo. Ensimmäiset tulppaanit työntyivät maasta tällä viikolla. Eilen näin ensimmäiset hiirenkorvat ja tänään meri on jo melkein auki. Se on minusta paras kevään merkki, meren tuoksu.

Olen aina tykännyt pääsiäisen ajan kukista ja koristeista. Vihreästä ruohosta, keltaisista tipuista ja kirkkaista narsisseista ja tulppaaneista. Laatikollinen perinteisiä pääsiäiskoristeitakin löytyy. Joka vuosi ruokapöydälle ilmestyy pääsiäisen alla rairuohon viereen mm. pari posliinista söpöä pupua puutarhurin tamineissa. Ehkä juuri niiden inspiroimana keksin tehdä ”pääsiäispupun ruukut”, kun suunnittelin sopivia alkupaloja pääsiäisen ajalle. Ruoasta on välillä hauskaa tehdä jotain vähän erilaista, ”taidetta”. Myös nämä  jogurttikilpailuun tekemäni annokset sopisivat hyvin tähän kevään ja pääsiäisen aikaan. Jos haluat nähdä supersöpöjä ruokataideinspiraatioita, kannattaa kurkata norjalaisen Iida Froskin IG-tiliä (täällä).

Ruukkujen pohjalle laitoin lasilliset punajuurihummusta (ohje täällä) ja porkkanoiden päihin persiljat lehdiksi. Mies ratkaisi tuon persiljan kiinnityspulman, kun en keksinyt miten saisin sopivat koloset porkkanoiden päihin – korkkiruuvilla tietysti.

Porkkana-hummusruukut keväisiksi alku- ja välipaloiksi

porkkanoita

persiljaa

punajuurihummusta

  1. Kuori porkkanat ja muotoile tarvittaessa pienemmiksi terävällä veitsellä.
  2. Tee porkkanoiden päihin reiät viinipullonavaajalla (korkkiruuvi).
  3. Asettele laseihin punajuurihummusta.
  4. Nosta lasit saviruukkuihin.
  5. Laita kuorittuja ja pienennettyjä porkkanoita pystyyn hummukseen.
  6. Asettele persiljat porkkanoiden reikiin lehdiksi.