mind: Stressinhallinta

Ajatuksia inspiroitumisesta ja arjessa jaksamisesta

2.5.2017 Teksti: inspirations

Ajatuksia inspiroitumisesta Inspiroituminen on ihanaa. On myös kiinnostavaa huomata, miten inspiroitunut olo syntyy. Nyt kun olen ollut vähän puolikuntoisena, on tuntunut ettei ajatus oikein kulje ihan normaaliin tahtiin, vaan on pitänyt pinnistellä, että saa asiat hoidettua ja jaksaa keskittyä.

Yleensä en nappaa kovin helposti mitään flunssia, enkä oikein ole nyt edes osannut hidastaa tarpeeksi tahtia. Pitäisi, koska vain terveenä sitä jaksaakin olla kunnolla tehokas, kun mieli tuntuu kevyeltä. Mutta aina se ei vain ole mahdollistakaan. Kevät on tosi aktiivista aikaa.

Ajatuksia inspiroitumisesta

Nyt pitkän viikonlopun jälkeen olo on ihan toinen. Huomaan energian ja sen mukana inspiraation kasvavan. Hymykin on herkässä. Kun vähän pidempään inspiraatio on ollut minimissään, nyt se taas nousee kuin itsestään esiin.

Inspiroituminen on energinen prosessi. Sekin ottaa joskus taukoa ja sen jälkeen taas palaa uudella innolla. Jokainen taiteilija tietää, että sitä on turha pakottaakaan. Siihen on ihan omat proessinsa. Usein huomaan, että kannattaa vain antaa omalle inspiraatiolle lepoa ja kun jaksaa, alkaa taas inspiroitua muiden tekemisistä ja pian on aivan intoa täynnä taas itsekin tekemään uusia ja luovia asioita.

Inspiroituminen on oikestaan myös stressinhallintaa. Flunssa kiirekautena tietysti väsyttää ja saa pienen stressin päälle arjessa. Kun mieli on väsynyt ja stressaantunut, on se myös raskas. Silloin parasta olisi höllätä ja antaa itselle pieni paussi, odotella energian ja inspiraation palaamista.Kun kiire, stressi ja väsymys poistuu, mieli kevenee ja usein aluksi olo tuntuu ihan mielettömän onnelliselta.

Yleensä tuon kotiin valkoisia kukkia, nyt värikkäitä. Muutenkin huomaan oikein ahmivani energisiä värejä katseellani kaikkialla. Inspiroidun kukista, musiikista, ihmisistä, vaatteista, kodista, uusista kevätjutuista blogeissa ja oikeastaan koko elämästä. Mielessä on uusia ajatuksia, innostusta ja työviikon alkaminenkin tuntuu tosi kivalta. Ihana fiilis taas, tästä on hyvä polkaista käyntiin uusi arkiviikko. Inspiraatiota ja energiaa toukokuuhun!!