wellbeing: Beauty

Vinkkejä ihaniin etkofiilistelyihin

9.5.2017 Teksti: inspirations

Vinkkejä ihaniin etkofiilistelyihin Kirjoittelin jo aikaisemmin Fresitan 10 v-synttäreistä. Niiden laariin tipahtaa ehdottomasti vuoden kauneimpien etkojen titteli.

Paikka oli yllätys ihan viime hetkeen saakka. Meille oli varattu Katajanokan kattojen yltä Hotelli Hellstenin penthouse-kattohuoneisto. Huvittavaa oli se, etten ollut edes tiennyt tästä hotellista aikaisemmin ja ihmetys oli suuri, kun mies lupasi meille kuljetuksen ja parkkeerasi auton suoraan vanhan asuntomme eteen… tosiaan, seurusteluaikoina asustelimme jonkun aikaa nykyisessä Hotelli Hellstenissä, tosin emme tuolla katolla, josta näkymät olivat upeasti uoraan kaupungin yli.

Minusta Fresitan slogan on ihan paras…

the best moments happen before and after everything is perfect

…niin totta ja niin on muuten moni asia elämässä. Jotain kohokohtaa valmistellaan oikein huolella ja kaikkein parhaat hetket syntyvät ihan yllättäen juuri sen jälkeen tai kuin vahingossa ennen sitä. Sama on valokuvauksessa, varsinkin kun ihmisiä kuvataan. Usein ensin mietitään kuvaan sisältö ja tarina ja valmistellaan asetelma, mitä olisi tarkoitus kuvata. Sitten ne kaikkein ihanimmat ja luonnolliset tilanteet syntyvät juuri varsinaisen kuvaustilanteen perään.

Ja sama tosiaan on usein juhlien kanssa. Usein ikimuistoisimmat hetket syntyvät, kun juhla on jo ohi, vieraat lähteneet ja jäädään pikkuporukalla vielä istuskelemaan. Potkaistaan kengät pois jalasta, kaadetaan vielä lasit kuohuvaa, kuunnellaan musiikkia ja kerrataan illan parhaita paloja. Enää ei ole kiire mihinkään, vaan olo on maailman rennoin ja vain iloisen tyytyväinen.

Ennen varsinaista juhlahetkeä on tietty yleensä hippasen kiire, innustunut odotus  ja pieni kihelmöivä jännitys. Etkoissa valmistaudutaan yhteiseen juhlimiseen. Silloin parasta on aika ystävien kesken, pienet herkkusyötävät drinskuineen, hyvä seura ja kasvava juhlafiilis, johon kuuluu tietysti laittautuminen. Tuon illan raikkaan drinksureseptin julkaisin muuten aikaisemmin täällä.

Etkofiilistely oli tosi hauskasti oivallettu myös Fresitan 10-vuotissynttäreillä. Siellä oli tosiaankin onnistuttu loihtimaan ihan aito ihana etkojen fiilis. Siellä Skattan kattojen yllä hotellisviitissä pöydät notkuivat kauniita pikkupaloja, jääastiat kuohuvia, drinskupöytä raikkaita juomia.

Isossa kylppärissä päästiin hemmottelevaan meikkaukseen ja saatiin hyviä vinkkejä mm. kulmien muotoilusta. Makuuhuoneessa saatiin kampaukset. Piti muuten ottaa muistikuva tuosta Kevin Murphyn hiuskiinteestä, joka oli uusi miellyttävä tuttavuus. Kevyttä ja luonnollista ja samalla juuri sopivan tukevaa, että kiharat pysyivät hyvinä koko illan.

Ihanat juhlat, näistä voisi hyvin ottaa vinkkejä omiin kevään ja kesän valoisien iltojen juhlahetkiin – panostaakin juuri niihin etkoihin tai jatkoihin.

*kuvat omia ja Unto Raution