mind: Stressinhallinta

Maanantain inspiraatio: Päästä itsesi hieman helpommalla

15.5.2017 Teksti: inspirations

Maanantain inspiraatio: Päästä itsesi hieman helpommalla

Arkiviikot ovat tähän aikaan vuodesta aktiivisimmillaan. Kesäloma-aika alkaa jo pikkuhiljaa lähestyä, mikä saa aikaan useimmilla työpaikoilla kovan härdellin. Tuntuu kuin maailma pitäisi saada valmiiksi ennen lomia.

Maanantain inspiraatio: Päästä itsesi hieman helpommalla

Vaikka yksi lempiharrastuksista meillä kotona on ruoanlaitto, tuntuu välillä, että tunnit vuorokaudessa vain loppuvat kesken. Sellaisina päivinä turvaudun välillä sushiin. Jos huomaan jo päivällä kalenterin ja to do-lista täyttyvän siihen malliin, että aikaa ja energiaa ei meinaa enää riittää lähteä kauppaan täyttämään viikonloppuna tyhjentyneitä ruokavarastoja, hurautan kotiin sushibaarin kautta valmiiden annosten kanssa ja ruoka on valmiina nälkäiselle perheelle samantien. Ihana alku viikolle ja pieni ylellinen rentoutushetki maanantain päätteksi itsellekin.

On tietysti monia muitakin keinoja päästää itsensä välillä hieman helpommalla. Juuri nyt ne kannattaa ottaa käyttöön. Kun lapset olivat pieniä, oli välillä ihan parasta vain nostaa iso patja ja tyynykasa telkkarin eteen ja mennä koko joukko pesään katsomaan piirrettyjä tai unohtaa suunniteltu meno ja lähteä rauhassa metsään ihmettelemään luonnon pieniä ihmeistä. Välillä iltarutiineissa ja -aikatauluissa joustaminen auttaa jaksamaan päivissä ja tuo kivaa vaihteluakin arkeen.

Olen myös pähkäillyt niin, että koska meillä on aina sairasteltu aika vähän, jolloin niitä pakollisia arkea katkaisevia lepopäiviä ei työ- ja kouluvuoden aikana juuri koskaan synny, on tärkeääkin välillä järjestää niitä nollaus- ja lepehetkiä katkaisemaan arkitouhuja ilman sen kummempaa syytä.

Ollaan armollisempia itsellemme kiireisestä ajasta huolimatta. Hyvää uutta viikkoa, se on taas täynnä uusia mahdollisuuksia ♥.