Food: Jogurtit ja smoothiet

Energiaa raikkaasta vihersmoothiesta

16.5.2017 Teksti: inspirations

Energiaa raikkaasta vihersmoothiesta

Vihersmoothie on aina raikasta ja energisoivaa. Erityisen hyvin se sopii minusta alkukesään. Kun luonto alkaa vihertämään auringonvalosta ja lämmöstä, alan itsekin kaipaamaan entistä enemmän vihreää. Eikä ihme, tutkimustulokset tuovat jatkuvasti lisää tietoa luonnon vihreiden raaka-aineiden lukemattomien bioaktiivisten aineiden hyödyistä hyvinvointiimme ja immuunipuolustukseemme.

Kaupallinen yheistyö: Verso Food

Ainakin itse kaipaan juuri alkukesällä valon lisääntyessä erityisen paljon energistä oloa tuottavaa kevyttä ravintoa. Vihreää saa lisättyä helposti  ravintoon raikkaiden smoothieiden muodossa. Vihersmoothiet maistuvat yleensä jokaiselle ja vain mielikuvitus on rajana, mitä vihanneksia ja yrttejä omaan annokseensa hurauttaa. Tähän smoothieen ihanaa makeutta tuo mango ja raikkautta jäiset banaanit – kirjoitin muuten aikaisemmin banaanien terveyshyödyistä ja pakastamisvinkeistä täällä.

Härkäpavut tuovat smoothieen reilun proteiinilisän, jolloin annos täyttääkin pidempään. Verso Härkäpapurouhesos on pitkään säilyvää ja helppokäyttöistä. Meillä sitä pidetään lähes aina kaapissa ja lisätään rikastuttamaan montaa erilaista ruokaa. Smoothieissa se kannattaa hurauttaa ensin blenderissä jauhemaiseksi ja lisätä sitten muiden aineiden sekaan.  Muita ruokainspiraatioitani kotimaisista Verson härkäpaputuotteista löydät täältä.

Energiaa raikkaasta vihersmoothiesta

1,5 dl Härkäpapu-rouheseosta

4 dl mantelimaitoa

Iso kourallinen lehtikaalia

Puolikas isosta kurkusta

Mango

1 tuore banaani

1 banaani paloiksi jäädytettynä

  1. Sekoita tehosekoittimessa härkäpavut ja lisää mantelimaito
  2. Lisää loput aineet tehosekoittimeen
  3. Sekoita tasaiseksi ja nauti