paikka: Makuuhuoneessa

Aloe Vera makuuhuoneessa parantaa ilmaa ja unta

17.5.2017 Teksti: inspirations

Aloe Vera makuuhuoneessa parantaa ilmaa ja unta

Luin pari kuukautta sitten luettelon kasveista, joiden sanottiin parantavan makuuhuoneen ilmaa ja lisäävän unen laatua. Nasa teki aiheesta jo aikoinaan tutkimuksenkin. Sen mukaan monet kasvit pystyvät poistamaan vuorokaudessa yli 80% ilman epäpuhtauksia. Ja onhan luonnossa liikkuminenkin yksi pahaita stressinpoistajia.

Aloe Vera makuuhuoneessa parantaa ilmaa ja unta

Makuuhuonekasveiksi suositeltavien listan kärkipäässä keikkui Aloe Vera, joka löytyi jo valmiiksi meiltä kotoa. Siirsin sen koemielessä pari kuukautta sitten makuuhuoneeseen sängyn päässä olevalle penkille. Enpä tiedä, minkä verran kyseessä on Aloe Vera tai muut tekijät, mutta tänä keväänä olen todellakin nukkunut paljon paremmin kuin vuosi sitten.

Olen tosi herkkä heräämään valoisassa ja muistan viime vuonna tähän aikaan kukkuneeni monta viikkoa hereillä heti auringon noustessa. Nyt saan suurimpana osana öitä pitkät ja hyvät unet.

Aloe Veralle plussaa myös helppohoitoisuudesta. Se pärjää kohtuullisellakin valolla ja tarvitsee vettä vain harvoin. Ja onhan se veistoksellinen ja söpökin. Vihreä kasvi toi heti raikastusta valkoiseen makuuhuoneeseemme. Ehkä tuon niistä sinne pian reilusti lisää.