Food: Salaatit

Herkkusalaatissa cantaloupea, fetaa ja pekonia

19.5.2017 Teksti: inspirations

Herkkusalaatissa cantaloupea, fetaa ja pekonia

Salaateissa tulee usein käytettyä tuttuja ja turvallisia aineita, vaikka erilaisten kompbojen määrähän on ihan loputon. Yleensä vastakohtaiset maut täysentävät toisiansa ja tekevät salaatista kiinnostavan. Ainakin joku päivän annoksistani on yleensä aina salaatti, eikä se tosiaan tarkoita sitä, että samat annokset toistuisivat säännöllisesti. Päinvastoin, erilaisia annoksia syntyy aina ja siksi salaatteihin on vaikea kyllästyä. Varsinkin lounassalaatin jälkeen olokin on aina hyvä ja energinen, ilman raskaamman aterian tuomaa väsymystä. Yli 100 erilaista salaattia löydät blogin resepteistä täältä. 

Tässä annoksessa makea cantaloupe-meloni raikastaa juuri sopivasti suolaisen fetan ja pekonin. Pohjana toimii ihan perusvihannekset. Myös tuoreet yrtit sopivat salaattiin kuin salaattiin ja niitä voi lisätä annoksiin reilusti. Ne tuovat tuoreeseen annokseen aina lisää makua, reilusti terveellisiä aineita ja myös koristellisuutta.

Liikaa ei tarvitse konstailla, vaan usein parhaat yhdistelmät syntyvät muutaman maun toimivasta yhdistelmästä. Erilaisia kastikkeitakin on kiva kokeilla, mutta helppo ja toimiva on yleensä aina ja kastikkeena oliiviöljyn ja punaviinietikan yhdistelmä ja päälle hieraisu pippurimyllystä ja ehkä vielä puristus raikkaasta sitruunasta viimeistelee annoksen.

Herkkusalaatissa cantaloupea, fetaa ja pekonia

vihreää salaattia

kurkkua, tomaattia, paprikaa

pekonia

fetajuustoa

cantaloupe-melonia

oliiviöljyä

punaviinietikkaa

suolaa, pippuria

  1. Revi salaatit suupaloiksi ja asettele lautasille.
  2. Huuhtele ja pilko tomaatit ja kurkut ja asettele salaatille.
  3. Paista pekonit pannulla ja jäähdytä ja valuta ne talouspaperilla.
  4. Leikkaa jäähtyneet pekonit saksilla pieniksi paloiksi.
  5. Kuori cantaloupe-meloni, poista siemenkota ja kuutioi.
  6. Kuutioi feta.
  7. Asettele salaattipedille feta-, pekoni- ja canatloupe-palat.
  8. Valuta päälle oliiviöljyä ja pirskottele punaviinietikka sekä hieraise myllystä pippuroa.