Food: Härkäpavut

Joululaatikoiden tuunaus valmislaatikoista melkein kotitekoisiksi

19.12.2017 Teksti: inspirations

 

Pyysitte toivepostauksena viime vuodelta vielä joululaatikoiden tuunausohjetta. Kiireisen joulun emännän tai isännän avuksia ja helpotuksen lisäksi ripaus proteiinilisää joululaatikoihinkin, olkaapas hyvä:

Joululaatikoiden tuunaus valmislaatikoista melkein kotitekoisiksi

Tämän vinkin opin työkaveriltani Kaisalta, kun lapset olivat pieniä, itselläni pitkät työpäivät ja paljon joulujärjestelyitä. Kaisa oli silloin jo energinen isoäiti, joka järjesti lastensa perheille joulun. Hän kertoi turvautuneensa tähän joululaatikkojen tuunausideaan jo vuosien ajan. Kaikki aina kehuivat hänen laatikoitansa – ja todennäköisesti olettivat niiden olevan ihan kotitekoisia. Tuona vuonna päätimme kokeilla laatikoiden tuunausta meilläkin ja tosiaan, aika vaikea laatikoita oli erottaa itse tehdyistä.

Kukapa ei arvostaisi itsetehtyä ruokaa. Jouluna on kuitenkin niin paljon touhuja, että varsinkin tällaisena vuonna, kun vapaapäiviäkään ei montaa tule, voi hyvällä omallatunnolla oikaista vaikka laatikoiden teossa.

Tässä versiossa on korppujauhot korvattu härkäpapurouheseoksella. Kun pintakäsittely tehdään Verson härkäpapurouheseoksella, on lopputulos on kaunis ja terveellisempikin. Samalla laatikoihin saadaan kuin huomaamatta lisättyä proteiini- ja ravinnerikkaita ainesosia. Saman härkäpapurouheseos -pintakäsittelyn voi tehdä yhtä hyvin itsetehdyille laatikoille.

Lisää reseptejä ja ruokaidoita, joissa voi hyödyntää Verson kotimaisia härkäpaputuotteita löydät täältä.

1 iso joululaatikko (700 g) (lanttu/peruna/porkkana)

2 rkl siirappia

2 rkl voita

0,5 dl kermaa

2 dl härkäpapu rouheseosta

  1. Kuumenna laatikkoa 170 asteisessa uunissa 10 min.
  2. Ota laatikko uunista ja sekoita siihen lusikalla siirappi, voi ja kerma.
  3. Vedä pintaan haarukalla siistit raidat ja ripottele härkäpapurouheseos pinnalle.
  4. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja laita laatikko uuniin noin 15 minuutiksi

*Yhteistyössä Verso Food