travel: Florida

Kuvalämmikettä pakkasiin: Floridan upea Sanibel & Captiva Island

6.2.2018 Teksti: inspirations

Kuvalämmikettä pakkasiin: Floridan upea Sanibel & Captiva Island 

Sanibel Island on tunnettu valkoisista simpukoistaan, joita koko rantahiekka on täynnä. Siellä jopa puhutaan simpukoiden keräämisestä eli ”shellingistä”.

On ihanaa, että saamme nauttia kauniista talvimaisemista, valkoisesta hangesta ja sinisestä taivaasta. Valitettavasti en ehtinyt tänäänkään valoisalla ulkoilemaan, vaan sinistä taivasta ihailin lähinnä toimiston ikkunasta. Jostain syystä sekä omassa toimstossa, että kahdella asiakaskäynnillä oli tänään todella kylmä. Teekuppikaan ei auttaut enää sulattamaan sormia.

Nyt tekeekin mieli etsiä kaikki lämmöntuottajakeinot ja ihan pian ajattelin lähteä salille. Hemmottelen jo itseäni ajatuksella, että teen kunnon lämmittelyn, lyhyen ja tehokkaan voimatreenin, sitten lempiosuuteni eli venyttelyn ja lopuksi menen sulattamaan ne luuytimetkin saunan lauteille. Meidän kuntosalilla on jätti-iso sauna, josta tulee ihanan kosteat löylyt ja olen siellä aina yksin. Vielä kertaakaan ei ole kukaan muu tullut herättelemään minua täysrentoutuneena ihanan seesteisestä lämpimästä hetkestäni.

Kuvalämmikettä pakkasiin: Floridan upea Sanibel & Captiva Island

Kai kylmyydestä johtuen haluan saada taas lämpöä tänne blogiinkin. Kuvat ovat erityisen kauniilta rannalta, Floridan länsirannikon Sanibel Islandilta. Jos sinne päin matkustat, kannattaa ehdotomasti suunnata Sanibel Islandin ihastuttavalle rannalle.

Sinne ajetaan pitkää upeaa siltaa Fort Myersin kohdalta. Sillan ylitys maksaa hieman, muistaakseni 5 dollaria edestakaisin, mutta on todellakin sen arvoista – ja myös sen ansiosta saaren ihanan valkoisilla rannoilla turkoosin veden äärellä oli tosi rauhallista. Sieltä löytyi helposti paikkoja, joissa voi nautiskella ihan omasta rauhastaan.

Saarella kannattaa rantaelämän lisäksi kierrellä katsomassa kauniita taloja. Saarellakin törmäsimme taas amerikkalaiseen ystävällisyyteen ja tutustuimme muutaman tunnin aikana paikallisiin, Sanibel Islandille kylmemmistä olosuhteista muuttaneisiin ihmisiin. He olivat tosi tyytyväisiä pitkän harkinnan jälkeen tehneensä elämänmuutokseen. Enkä yhtään ihmettele, näinä pakkaspäivinä ajatus tuollaisessa paratiisissa asumiselle sopisi minunkin kaltaiselleni vilukissalle oikein hyvin.