Food: Kananmuna

Munakasmuffinssit vuohenjuustolla ja baby-pinaatilla

10.3.2018 Teksti: inspirations

Munakasmuffinssit vuohenjuustolla

Muistatko helpot munakasmuffinssit? Munakasaineet vain sekoitetaan ja paistetaan pekonisiivukääreissä vartissa kypsiksi. Silikonivuoat toimivat näissä parhaiten. Olen käyttänyt myös kertismuffinssikippoja, mutta ne ovat liian ohuita pitämään munakasmuffinssit koossa. Teflonvuoista taas munakkaat on hieman hankalampi saada irti.

Tämä on tosi helppo ja hyvä aamiainen, jonka mies bongasi Facesta joskus vuosia sitten ja jota meillä usein tehdään erilaisina versioina. Yksi etu näissä munakasmuffinsseissa verrattuna normi munakkaaseen on myös se, että näitä voi hyvin ottaa mukaankin. Munakasmuffinssit maistuvat hyviltä kylminäkin. Parista muffinssista ja tuoreesta salaatista saa helposti eväsrasiassa mukaan otettavan ja täyttävän lounaan.

Reseptiä voi tehdä erilaisina versioina, kuten perinteistä munakastakin. Sekaan sopii esim. sipuli, tomaatti, ja paprika, basilika, ruohosipuli sekä erilaiset juustot ja kinkut.

Munakasmuffinssit vuohenjuustolla ja baby-pinaatilla

6 kananmunaa

6 pekonia

suolaa, pippuria

1 dl tuoretta baby-pinaattia

3 pientä kiekkoa vuohenjuustoa

juustoraastetta

  1. Sekoita ja mausta kananmunat kupissa haarukalla
  2. Sekoita joukkoon baby-pinaatit silputtuna
  3. Kääräise pekonisuikaleet muffinssivuokien reunoille.
  4. Kaadakananmunaseos vuokiin
  5. Murustele sekaan vuohenjuustoa ja pinnalle raejuustoa
  6. Paista 225 asteessa 15 minuuttia

P.S. Paljon lisää aamiaisreseptejämme täällä.