Reseptit

Paahdetut munakoisot juustokuorrutteella

Paahdetut munakoisot juustokuorrutteella on ihana lisuke, mutta siitä saa raikkaan salaatin kera myös ihanan lounasaterian.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdetut munakoisot juustokuorrutteella

  • 2-3 keskikokoista munakoisoa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 100 g mozzarellajuustoraastetta
  • 1 1/2 dl korppujauhoja
  • 2 dl valmista tomaattikastiketta
  • 1 dl tuoretta parmesaanijuustoraastetta
  • 1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Paahdetut munakoisot juustokuorrutteella tehdään helposti näin:

1. Leikkaa munakoisot lohkoiksi ja lado ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Valuta päälle oliiviöljy ja mausta suolalla. Paahda 220-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

2. Sekoita mozzarellaraaste ja korppujauhot keskenään.

3. Ota munakoisot pois uunista ja lusikoi lohkoille tomaattikastiketta. Ripottele päälle korppujauho-juustoseos. Lisää pinnalle parmesaaniraaste ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia.

4. Viimeistele paahdetut munakoisot hienonnetulla basilikalla ja mustapippurilla.

Katso myös: Mausteiset munakoisot

Katso myös Kotiliesi.fi: Munakoiso – unohda itkettäminen ja ota haltuun munakoison oikea käsittely ja suositut ohjeet

X