Food: Härkäpavut

Paahdetut munakoisot pistaasipestolla

10.4.2018 Teksti: inspirations

Paahdetut munakoisot pistaasipestolla

*Kaupallinen yhteistyö Verso Food

Kevät on kirkkaan valon ja uuden kasvun aikaa.  Tuoksuvat vihreät yrtit korostavat kevään ihanuutta. Munakoiso on monipuolinen kasvis ja sopii hienosti yrttisiin, öljyisiin ja mausteisiin makuihin. Vastapainoa tähän uuniruokaan tulee fetajuustosta ja proteiinia kotimaisetsta Härkiksestä.

Härkis on oikeastaan valmista lähiruokaa, koska sen kaikki härkäpavut tulevat suomalaisilta, pääosin eteläpohjanmaalaisilta tiloilta. Paljon lisää Härkis-reseptejä ja muita ruokainspiksiä Verso härkäpavuista löytyy kategorioista täältä.

Paahdetut munakoisot pistaasipestolla (4:lle)

4 munakoisoa

1 pkt Härkis Oiginalia 

200 g fetaa

3 valkosipulin kynttä

iso kourallinen oreganoa ja timjamia

oliiviöljyä

Pestoon:

100 g pistaasipähkinöitä

70 g parmesaania

reilu kourallinen tuoretta basilikaa

reilu kourallinen tuoretta korianteria

1 sitruunan mehu

oliiviöljyä

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Leikkaa viillot munakoisoihin ja lusikoi munakoison lihaa ulos niin, että sisälle jää tilaa täytteelle.
  3. Hiero reilusti oliiviöljyä munakoisoihin.
  4. Hienonna valkosipuli, murusta feta ja silppua oregano sekä timjami.
  5. Sekoita Härkis, valkosipuli, feta sekä yrtit keskenään ja täytä munakoisot seoksella.
  6. Laita uuniin keskitasolle suunnilleen 30 minuutiksi.
  7. Valmista samalla pesto: sekoita tehosekoittimella pistaasit, parmesaani sekä oliiviöljyä. Lisää joukkoon yrtit ja sitruunan mehu. Sekoita kunnolla ja lisää oliiviöljyä ja sitruunan mehua tarvittaessa.
  8. Anna munakoisojen jäähtyä hetki uunista tullessa ja tarjoile peston kanssa.