Reseptit

Vihersalaatti

Klassinen vihersalaatti on parhaimmillaan, kun siihen käyttää erilaisia salaatteja, pinaattia ja versoja. Täpäkkä kastike kruunaa annoksen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vihersalaatti

  • 200-300 g vihreitä salaatteja ja versoja

Kastike

  • 1/2 dl auringonkukkaöljyä tai mietoa oliiviöljyä
  • 2 rkl siideriviinietikkaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl dijoninsinappia (siemenillä)
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Vihersalaatti tehdään helposti näin:

1. Vispilöi kastikkeen ainekset keskenään kulhossa ja anna hetken tekeytyä. Tarkista maku.

2. Revi ja huuhtele salaatit. Kuivaa salaatti hyvin salaattilingossa ja laita kulhoon.

3. Kääntele kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Katso myös: Vinaigrette vihersalaatille

Katso myös Kotiliesi.fi: Rapsakka salaatti

X