Kirsikka-balsamicohillo
Paahtoleivän tai vuohenjuuston kera nautittuna, tämä itsetehty kirsikka-balsamicohillo vie taatusti kielen mennessään.
Ainekset
- 500 g kirsikoita
- 250 g sokeria
- 0,5 dl balsamiviinietikkaa
- 1 vaniljatanko halkaistuna
Tarjoiluun esimerkiksi
- paahto- tai ranskanleipää
- maustamatonta tuorejuustoa
Valmistusohje
Balsamico antaa kirsikkahillolle ihanan aromin. Hillo sopii aamupaahtoleivän lisäksi pehmeän vuohenjuuston kaveriksi.
1. Halkaise kirsikat ja poista kivet.
2. Mittaa kattilaan kaikki hillon ainekset ja kiehauta sekoitellen. Keitä hilloa kevyesti poreillen 30–40 minuuttia ja kuori pinnalle mahdollisesti syntyvä vaahto pois lusikalla.
3. Nosta kattila liedeltä ja purkita hillo puhtaaseen purkkiin/purkkeihin, vaniljatanko saa jäädä mukaan.
4. Tarjoile jäähtynyt hillo esimerkiksi paahdetun, tuorejuustolla voidellun vaalean leivän kera.
Katso myös:
Kirsikkajäätelöä mustan metsän tapaan, Ruoka.fi
Makeat lettucannellonit, Ruoka.fi
Kanelinen kirsikkahillo, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous