wellbeing: Vitamiinit ja ravintolisät

3 tärkeintä muistiin ja elämänlaatuun vaikuttavaa tekijää – mukana ARVONTA

3.6.2018 Teksti: inspirations

*Kaupallinen yhteistyö: Betolvex

Olen mestari laatimaan to do-listoja. Tuntuu että koko ajan on niin paljon hoidettavia asioita, että muuten niitä vain tipahtelee muistista. Visuaalinen muisti minulla on ollut erityisen hyvä aina, mutta nimiä taas unohdan helposti, kuten monia muitakin yksittäisiä asioita.

Tiedän paljon omien omaisteni kautta muistisairauksista, enkä ole omalla kohdallani sellaisesta tässä vaiheessa huolestunut. Kuitenkin tiedän myös, että muisti vaikuttaa kokonaisvaltaisesti hyvinvointiin. Kiireessä unohtelu stressaa ja pitkittynyt stressi pahentaa muistamattomuutta ja myös pikkuhiljaa muistisairausalttiutta.

3 tärkeintä muistiin ja elämänlaatuun vaikuttavaa tekijää

Tänä vuonna olen kiinnittänyt asiaan huomiota useammasta eri näkökulmasta. Olen myös löytänyt kolme elämänlaatuun ja muistiin positiivisesti vaikuttavaa tekijää.

1. Nykyhetkeen keskittyminen parantaa energiaa ja ajanhallintaa

Jo alkuvuonna kerroin täällä blogissakin testaavani erilaisia ajankäytön tekniikoita. Kokeilin mm. aikaisempaa vuorokausirymtiä, jolloin menen nukkumaan reilusti aikaisemmin ja herään todella varhain. Silloin saan aamulla extra-tunteja vain itselleni, liikunnalle tai asioiden hoitamiselle rauhassa.

Kokeilin myös vapaa-ajankin aikatauluttamista. Kirjoitin kalenteriin kaikki ne asiat, jotka halusin hoitaa illalla tai viikonloppuna. Silloin tiesin, mihin minulla on riittävästi aikaa ja pystyin rauhassa keskitymään aikatauluttamiini asioihin ja kiireen tunne hellitti mielestä.

Kuitenkin kaikkein tehokkaimmaksi osoittautui myös kaikkein kliseisin opetus: Keskity nykyhetkeen. Tottakai olen kuullut tätä kaikkialla; siihen perustuu rakkain harrastukseni, joogakin. Kuitenkin vasta kuunneltuani aiheen vanhan klassikkokirjan, Läsnäolon voima, ymmärsin konreettisesti, mistä on kyse. Nyt olen opetellut ottamaan asiat vastaan ilman arvottamista sellaisina kuin ne tulevat ja keskittymään yhteen asiaan kerralla.

Toimii! Kun teen keskittymistä vaativaa työtä, ajattelen rauhassa vain sitä, enkä stressaa seuraavista töistä. Kun teen luovaa projektia, annan itselleni luvan antautua vain sille, enkä muistele äskeisiä tapahtumia. Kun treenaan, mietin mitä teen juuri sillä hetkellä. Ruokaillessani ajattelen, mitä syön ja nautin siitä. Kun päässäni alkaa pörrätä ajatuksia tai huolia, katkaisen ne saman tien ja kiinnitän huomioni nykyhetkeen. Kun joku puhuu minulle, kuuntelen vain häntä ja annan hänen puhua rauhassa loppuun.

Näin lopputulokset kaikessa tekemisessäni ovat paljon laadukkaampia – ja samalla huomaan myös muistavani paremmin. Muistan tapaamieni ihmisten nimet ja heidän kannssan käydyt keskustelut, muistan mitä olen kaupasta ostamassa, nautin joogasta ja treeneistä, syön terveellisemmin, nukun paremmin ja keskityn hyvin.

2. Oikea ravinto

En kai koskaan kyllästy kertomaan terveellisen, monipuolisen ja ravinnerikkaan syömisen merkityksestä kaikkeen hyvinvointiimme. Minusta syömme voidaksemme hyvin ja olen opetellut nauttimaan ajatuksesta, että jokainen suupala lisää terveyttä. Nyt keväällä olen lisännyt ravintooni Betolvex Strongin. Se on B12-vitamiini, jolla on monia tärkeitä tehtäviä, mm. hermoston, muistin, keskittymiskyvyn ja jaksamisen ylläpidossa. Tässä mustan pakkauksen Strongissa on mukana myös mm. jaksamiseen vaikuttavaa foolihappoa, jonka puutoksesta kärsin jo raskausajan väsymyksessä.

B12 vitamiinin imeytyminen heikkenee luonnostaan ikääntyessämme. Sitä saa ainoastaan eläinperäisestä ravinnosta eli puutosta ilmenee helposti erittäin kasvispitoisessa tai varsinkin vegaanisessa ruokavaliossa. Monet lääkkeet, kuten 2-tyypin diabeteksen hoitoon käytettävän metarfoni, ja useat vatsan happamuuteen vaikuttavat lääkeaineet,   heikentävät sen imeytymistä.

Olen nauttinut entistä terveellisemmästä ruoasta viime kuukaudet, samalla kun olen ottanut päivittäisen Betvolex Strong -tablettini samaan aikaan, kun huomaan jaksavani paremmin kiireisen kevään työputkessa. Tänä keväänä olen selvästi rauhallisempi, energisempi ja henkisesti vahvempi kuin yleensä ennen kesälomien alkua ja tosiaan unohtelen vähemmän asioita.

3. Tee sitä, mistä nautit

Tätä ei kai koskaan voi saada liikaa. Kiireenkään keskellä ei pidä unohtaa pitää elämän keskiössä oman rakkauden ja intohimon kohteita. Niitä ihmisiä, eläimiä ja asioita, jotka saavat meidät nauramaan, rentoutumaan ja hyvälle tuulelle. Mitä rennompi ja motivoituneempi mieli, sitä paremmin pelaavat voivat myös aivomme ja muistimme.

Arvonta

Tuntuuko sinustakin, että kevätkiire imaisee välillä kaiken energiasi? Ettet yksinkertaisesti jaksa keskittyä tarpeeksi tai muisti pätkii? Että tavaratkin tipahtelevat näpeistäsi? Saatat hyvin kärsiä turhaan yleisestä B12-vitamiinin puutteesta. Kannattaa kokeilla erityisesti muistin ja hermoston tueksi Betolvexia.

Arvon kolmelle lukijalle kolmen kuukauden Betolvex -vitamiinit. Tuotepaketti sisältää 1 kpl 50 tabetin pinkki Beolvex  ja 1 kpl 30 tabl Betolvex Strong purkkia.

Voit osallistua arvontaan jättämällä tämän postauksen kommenttiin yhteystietosi. Arvonta suoritetaan 15.6. ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

 

Kommentit (65)

Kyllä, kaikille meille ja varmasti juuri niin, että mitä enemmän ikää kertyy, sen tarpeellisempaa. Onnea arvontaan!

Mukaan arvontaan.kyllä varmasti olisi tarpeellisia. Kiirettä on kyllä välillä.

Kyllä, hyödyllinen vitamiini tämä. Onnea arvontaan!

Kiire juuri vaikuttaa muistiin, onnea arvontaan!

Kiitos tiedoista mitä oli jutuissa.

Kiitos itsellesi kommentista ja onnea arvontaan.

Kyllä kiire ja stressi vaikuttaa muistiin ja muihinkin elintoimintoihin. Kunpa sen aina muistaisi eikä hötkyilisi joskus ihan turhistakin asioista. Mukana ihanassa arvonnassa.

Hei, ihan totta! Suurin osa hötkyilystä on ihan turhaa. Se on välillä vaan niin vaikeaa muistaa.

MUkana!

Mukaan:)

Kiitos, osallistun arvontaan!

Mukana!

Mukana arvonnassa.

Mukana 🙂

Kevätkiireet, tai oikeastaan koko puolivuotinen rankka jakso takana. Kyllä tulisi tarpeeseen.

Mukana arvonnassa. Haluaisin strongia.

Mukana arvonnassa. Tärkeitä asioita kaikki mistä kirjoitit.

mukana arvonnassa 🙂

Hyviä ja tärkeitä asioita, osallistun arvontaan.

Kiitos kommentistasi ja tervetuloa mukaan arvontaan. Onnea!

Mukana arvonnassa, tarpeeseen tulisi tännekin.

Haluaisin pinkit vitamiinit.

Mukana ollaan. MUSTAT.

Mukana. MUSTAT.

Osallistun arvontaan, kiitos.

Onnea arvontaan!

Muisti on tärkeää ja vaikuttaa kaikkeen tekemiseen. Hyyvä kirjoitus, haluaisin kokeilla pinkkiä.

Tosiaankin – sitä kannattaa hoitaa. Kiitos kommentistasi.

Täytyy kokeilla,tuntuu tosiaan muisti pätkivän kaiken kiireen keskellä nyt. Musta.

Taitaa olla aika yleistä juuri nyt, kaiken kiireen keskellä ennen lomia. Onnea sinulle arvontaan.

Osallisun ja pinkkiä haluaisin.

mukana! mustaa

Kumpa saisikin muistia paremmaksi ja lisää virtaa arkeen. Mustaa haluaisin.

Tarvetta olisi, pinkkiä.

Tässä olis hyviä pointteja, ravinnolla olen huomannut yllättävän ison vaikutuksen. Musta olisi minun valintani. Kiitos kirjoituksesta ja arvonnasta.

Totta, ravinolla on vaikutusta kaikkeen, muistiin ja jaksamiseenkin. Kiiots kivasta kommentistasi, onnea arvontaan.

Jeba, messissä ja mustaa.

Kiva, onnea!

Hyviä ideoita! Mukana vaaleanpunaisen arvonnassa.

Kiitos! Tsemppiä sinulle arvontaan

Osallistun pinkillä mukaan

Hyvän kuuloisia tuotteita. haluaisin kokeilla mustaa vitamiinia.

Kiitokset kommentista, onnea arvontaan

Mukana, vaaleanpunainen.

Pinkki.

Hyvä teksti. Osallistun ja valitsen pinkin vitamiinin, jos voitan.

Kiitokset! Kiva kuulla, että kiinnosti sinuakin. Onnea arvontaan.

Mukana! Musta

Hyviä kohtia kaikki kolme. Minulle käy kumpi tahansa, jos onnetar suosii.

Mustaa, kiitos.

Sama mielessä, kiireessä pätkii ja apu olisi tervetullut. Kokeilisin mielelläni pinkkiä.

Tosiaankin, hyvä että näitä tuotteitakin kehitetään. Onnea!

Pinkki, mukana arvonnassa.

kiitos tekstistäsi! Ajatuksen aihetta tuli. Pinkkiä toivoisin.

Kiitos kommentistasi, onnea arvontaan.

Mukana arvonnassa, pinkkiä jos voitan.

Muistivitamiinia, kuulostaa hyvältä! Pinkki.

Tällaisesta en ole kuullutkaan. Kiinnostaisi kokeilla mustaa.

Pinkkiä, kiitos.

Hyvä arvonta. Otan siihen osaa ja haluaisin kokeilla pinkkiä vitamiinia.

Kiitos! Kiva, että tykkäsit, onnea arvontaan.

Minulle mustaa, jos onnistaa.

Mukana. Kumpi tahansa minulle.

mukana arvonnassa.

on tarpeellista varsinkin eläkeläiselle

Kyllä, kaikille meille ja varmasti juuri niin, että mitä enemmän ikää kertyy, sen tarpeellisempaa. Onnea arvontaan!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *