Food: Härkäpavut

Vege one-pan: Härkismunakoisopannu

21.7.2018 Teksti: inspirations

*Kaupallinen yhteistyö Verso Food

Vege one-pan: Härkismunakoisopannu

Vaikka tänä vuonna usein on tuntunut, että salaateilla voisi elää koko kuuman kesän, niin välillä kaipaa keittiön puolelle loihtimaan myös kunnon mausteisia makuja ja tuoksuja – toki silloinkin mieluiten yksinkertaista ja nopeaa, vielä näin keskikesällä.

Maailmalla one pan- reseptit jatkavat suosiotaan, eikä ihme. On helppoa tehdä yksi pannu muutamasta selkeästä aineesta ja siinä myös maut ja mausteet imeytyvät ihanasti toisiinsa, ilman että ruokaa tarvitsee hauduttaa sen pidempään. Härkis on erinomainen one pan-aine. Sen rakenne on pehmeää ja mausteiden ja yrttien aromit imeytyvät siihen miellyttävän tasaisesti.

Maukkaan pannun voi tehdä helposti myös Härkis-pyöryköistä, tässä aikaisempi resepti paahdettuun kasvispannuun.

Vege one-pan: Härkismunakoisopannu

neljälle 

1 pkt HÄRKIS® Originalia

2 munakoisoa

8-10 tomaattia

200 g vuohenjuustoa

1 chili

3 valkosipulin kynttä

kourallinen tuoretta oreganoa

kourallinen tuoretta basilikaa

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

1 tl Provencen yrttisekoitusta

1. Leikkaa munakoisot noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi
2. Kaada pannulle reilusti oliiviöljyä ja lisää munakoisot
3. Pilko valkosipuli ja chili ja lisää pannulle
4. Paista noin 10 minuuttia
5. Leikkaa tomaatit noin 1 cm paksuisiksi siivuiksi ja lisää pannulle
6. Paista noin 10 minuuttia sekoitellen
7. Lisää joukkoon Härkis, suola, pippuri, provencen yrit ja silppua basilika sekä oregano pannulle
8. Sekoita ja lisää vuohenjuustosiivut paistoksen päälle
9. Paista vielä noin 7 minuuttia miedolla lämmöllä

Kaikki ihanat reseptimme Härkiksestä ja muista kotimaisista monikäyttöisista Verson härkäpaputuotteista  löytyy täältä.