Food: Härkäpavut

Thai-kookoskeitto Härkiksellä – ihania makuja ja vastustuskykyä

5.8.2018 Teksti: inspirations

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food 

Thai-kookoskeitto Härkiksellä

Lämmittävä Thai-kookoskeitto on lempeä tuulistenkin elokuun päivien ruoka. Tässä versiossa perinteisempi kana on korvattu proteiinirikkaalla Härkiksellä, joka sopii myös hyvin keittoihin.

Kookosmaito ja kurkuma lämmittävät yhdessä chilin, inkiväärin, valkosipulin ja sitruunaruohotahnan kanssa. Nämä mausteet ja tuoreet yrtit korianteri ja minttu, tekevät keitosta myös voimakkaan flunssien vastustajan.

Kookos-Härkiskeitto sopii yhtä hyvin kenen tahansa arkikokin keittiöön kuin moneen ruokavalioonkin; se valmistetaan täysin maidottomasti, gluteenittomasti ja vegaanisista aineista.

Thai-kookoskeitto  

*Yhteistyössä Verso Food

Thai-kookoskeitto Härkiksellä

(6-8 annosta)

1 pkt HÄRKIS® Originalia

100-150 g herkkusieniä

8 dl kookosmaitoa

4 dl vettä

3 rkl avokadoöljyä

Mausteet:

reilu pala inkivääriä

1-1,5 punaista chiliä

3 valkosipulin kynttä

1 tl kurkumaa (tai tuoretta kurkumaa 1 rkl)

1 tl sitruunaruohotahnaa

1,5 limen mehu

1 tl suolaa

tuoretta korianteria ja minttua reilut kouralliset

  1. Hienonna inkivääri, chili ja valkosipuli.
  2. Kaada öljy kattilan pohjalle.
  3. Lisää HÄRKIS® ja vasta hienonnetut inkivääri, chili ja valkosipuli sekä kurkuma, suola ja sitruunaruohotahna. Sekoita kunnolla.
  4. Lisää vesi, kookosmaito ja limen mehu. Sekoita.
  5. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 5 min ja silppua korianteria ja minttua reilusti sekaan.
  6. Anna kiehua vielä n. 5-10 min.
  7. Jaa kulhoihin ja koristele korianterilla, mintulla ja limen siivuilla.

Kaikki herkulliset kotimaisista härkäpavuista valmistetut HÄRKIS®-reseptit löydät täältä.